Trenger du tak over hodet mens du leter etter studentbolig?

Også i år vil Samskipnaden tilby tak over hodet for studenter som ikke har klart å skaffe seg bolig til semesterstart.

Tilbudet om midlertidig overnatting til boligsøkende studenter gis i samarbeid mellom Samskipnaden og UiT Norges arktiske universitet. Overnattingstilbudet gjelder kun registrerte boligsøkere hos Samskipnaden.

Tilbudet om midlertidig overnatting gjelder perioden 4. august til 15. september.

- Det er flere rom for overnatting, slik at det kan være separate sovesaler for damer og herrer

- Låsbare skap vil være tilgjengelig på UiT

- Beboerne er selv ansvarlig for sikker oppbevaring av verdisaker

Det forutsettes at beboerne selv også arbeider aktivt for å finne bolig. Studenter som får tilbud om bolig må flytte ut fra den midlertidige overnattingen.

Har du behov for midlertidig overnatting? Ta kontakt med Samskipnaden på e-post tromso.bolig@samskipnaden.no for å reservere plass og for utlevering av nøkler.

 

Åpningstider

Servicesenterets ordinære åpningstid er mandag – fredag kl. 08.00-15.00, men i perioden 14.-25. august er åpningstiden utvidet til mandag – fredag kl. 08.00-19.00. Servicesenteret finner du i Teorifagbygget hus 2, over MIX-kiosken. Her henter du ut nøkkel før innflytting.

 

Hvor er overnattingen?

Tak over hodet får du i Åsgårdvegen 9 (i det toetasjes huset i tilknytning til studentblokka). Samtlige sovesaler vil være merket. Det er gode bussforbindelser til/fra sentrum og UiT/UNN.

Pris

Det regnes en pris på kr 125.- pr. døgn inntil nøkkel leveres tilbake for å benytte seg av den tak over hodet-løsningen. I tillegg kommer et nøkkeldepositum på kr 400.-, som refunderes når nøkkel leveres tilbake ved utflytting.

Sengetøy o.l.

Det vil bli lagt ut madrasser til beboerne, men eget sengetøy/sovepose må medbringes. Det er ikke mulighet for tilberedelse av varm mat bortsett fra i mikrobølgeovn. Kjøleskap og vannkoker vil være tilgjengelig for beboerne.

Generelt

Behovet for midlertidig overnatting er varierende. I fjor var det totalt 87 personer som hadde behov for en slik løsning, med varierende lenge på sitt opphold fra et par dager og opp til tre uker, og i starten av september hadde alle fått seg et annet bosted. Ved å komme til Tromsø har du muligheten til å gå på visninger og treffe potensielle utleiere. Mange møter andre i samme situasjon og bestemmer seg for å bo sammen. Vi har derfor følgende anbefaling, selv om du ikke har fått et sted å bo: Kom uansett – det ordner seg!

 

Har du ennå ikke søkt studentbolig? Du søker studentbolig hos Samskipnaden på studentbolig.samskipnaden.no.

I tillegg kan du følge med på finn.no, hybel.no, zett.no, studentheim.no, samt uit.no/tavla.

 

Under kan du se saken som TV2 lagde om studenter som benyttet seg av tak over hodet i fjor:

http://www.tv2.no/nyheter/8550874/

Siste nytt

Mørketidskafeen

BBC-journalister lagde podcast fra mørketidskafeen

Gjør mørketiden noe med søvnmønsteret vårt? Har det noe å si om du er en morgenperson eller et B-menneske? 

Miljøfokus

Samskipnaden satser på miljøbiler

Som en del av en større miljøsatsing, har Norges arktiske studentsamskipnad nå kjøpt inn tre el-biler.

FNs bærekraftsmål

Nye kaffekort i våre kafeer

Vi har i samarbeid med SAIH - Tromsø og "Verdens beste nyheter" laget nye kaffekort til våre kafeer, som forteller deg om FNs bærekraftsmål