SøkMin side
Bolyst Samskipnaden Glade studenter hopper
Aktuelt

Derfor bør du søke studentbolig tidligst mulig

Skal du, eller noen du kjenner, studere til høsten? Da lønner det seg å søke studentbolig allerede nå! Jo tidligere man søker og kan overta boligen, jo større er sjansen for å få akkurat den boligen du ønsker deg.

Mange med samme førstevalg

Uansett om du ønsker studentbolig nært sentrum, campus eller nært natur og gode turmuligheter, så er det ingen hemmelighet at de mest populære boligene er de som blir leid ut først. Det er mange studenter som har samme ønskeliste når de skal søke bolig, og mange ender dermed også opp med samme førstevalg. Et element som også er med å øke konkurransen om boligene, er at de aller fleste ønsker å flytte inn på samme tidspunkt. Så hvordan kan du som boligsøker øke sjansen for å få ditt førstevalg?

Første til mølla

På samme måte som nye studenter ønsker innflytting på samme tid, så flytter de ferdigutdannede studentene ut på omtrent samtidig. Det betyr at mange boliger blir stående tomme fra mai eller juni. En tidligere ønsket overtakelsesdato, gjør at du stiller lenger frem i køen enn de som ønsker å overta boligene på et senere tidspunkt. Dersom du for eksempel overtar boligen i sommerferien, så har du større sjanse for å få førstevalget ditt enn dersom du ønsker å flytte inn i august. Man kan flytte inn når som helst på året, og vi tildeler bolig etter først-til-mølla-prinsippet. Så lenge vi har ledig kapasitet, kan du flytte inn på dagen.

Hva om du ikke får studieplass?

Har du signert en boligkontrakt med oss, og det viser seg at du ikke får studieplass, kan du trekke kontrakten du har signert innen 24. juli. Du må da dokumentere dette med avslaget fra Samordna opptak. Når vi mottar dette fra deg, kansellerer vi kontrakten din. Har du allerede flyttet inn, må boligen være utflyttet innen 31.07. Dokumentasjonen sendes inn på epost bolig@samskipnaden.no.

Fordelene med studentbolig hos oss er mange:

  • Godt økonomisk valg - rimelige husleiepriser og inkluderer som regel både strøm og internett
  • Mulighet for bytte av boligtype dersom behovet eller livssituasjonen endrer seg
  • Mange ulike boligtyper - noe for både den urbane og den turglade
  • Fine kollektiv med andre studenter
  • Uproblematisk å si fra seg boligen om du ikke får studieplass
  • Vi har engasjerte ansatte som jobber for trivsel og godt sosialt bomiljø
  • Samskipnaden arrangerer – og betaler for – vaffelkvelder, grilling, eller liknende. Mange områder har bålpanner og tilrettelagte sosiale uteplasser.
  • Trygghet ved at de aller fleste av våre boliger er tilknyttet vektertjeneste.
  • Vaktmestertjeneste inkludert
  • Servicesenter som står klar til å hjelpe via Boligportalen, telefon og e-post.

Spørsmål om søknadsprosessen?

Her finner du svar på det meste du lurer på når du skal søke studentbolig


Oppdatert 05.05.2023

Til toppen