Serveringssteder
Søk bolig
Min side

Etter festen kommer testen

Har du hatt ubeskyttet sex, kan du ta gratis test på våre selvtestingstasjoner på campus..


Tromsø,Alta,Harstad,Narvik

helse seng

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen blant unge under 25 år. Ubehandlet kan klamydia føre til nedsatt evne til å få barn og gjøre at man lettere kan bli smittet av andre seksuelt overførbare infeksjoner.

Våre 3 selvtestingstasjoner er satt opp i samarbeid med sosialmedisinsk senter, og befinner seg på toalettene ved MH-bygget, universitetsbiblioteket og på Kraft Sportssenter. Toalettene er merket med runde, rosa klistremerker.

Finnmark og Troms var inntil nylig på Norgestoppen, men Oslo har nå gått forbi oss. Kanskje er man blitt flinkere til å teste seg her i nord, samtidig som man har lagt mer til rette for testing, sier Randi Elisabeth Olsen, helsesykepleier på helsestasjon for ungdom i Tromsø.

Klamydia kan hos mange være helt symptomfri. Dermed kan du være smittebærer uten å vite det og bør derfor teste deg selv hver gang du har hatt ubeskyttet sex med en ny partner.

Symptomer på klamydia.

Det tar minst 2 uker fra smittetidspunktet til sykdommen slår ut på en test.

Testen for gutter består av en enkel urinprøve, mens jenter fører en egnet Q-tips inn i skjeden. Prøvene legges så i en konvolutt og legges i en postkasse. Alt foregår inne på toalettet, så testen kan gjennomføres helt diskret. Prøvene blir hentet av helsesøster og du får svar innen et par uker dersom testen viser at du har klamydia. Dersom du ikke hører noe på denne tiden, betyr det at testen var negativ.

Vi oppfordrer til bruk av kondom, og du kan finne gratis kondomer flere steder på campus, på helsestasjonen, eller bestille dem på nett.

Asgardveien Samskipnaden 031 1200px 2 new

Hjelp jeg har ikke fått studentbolig til studiestart, hva gjør jeg?

Aktuelt fra Samskipnaden

Asgardveien Samskipnaden 031 1200px 2 new

Hjelp jeg har ikke fått studentbolig til studiestart, hva gjør jeg?