SøkMin side
Asgardveien Samskipnaden hybel
Aktuelt

Hjelp jeg har ikke fått studentbolig til studiestart, hva gjør jeg?

Studiestart nærmer seg, og det er dessverre lange ventelister for å få studentbolig på enkelte campuser. Blant annet i Tromsø er dette en utfordring. Det er vanskelig for oss å si noe om hvilken plass du har på listen, eller hvor lang tid det vil ta før vi kan tilby deg en bolig.

Vi sender ut tilbud om studentbolig fortløpende, de som har vært tidlig ute med å søke blir prioritert. Vi har samlet våre beste tips til hva du kan gjøre om du ikke enda har fått deg bolig.

Forbli på ventelista

Dersom du ikke får tilbud fra oss før semesterstart, anbefaler vi å fortsette og stå på venteliste. Vi får ofte mange ledige boliger utover høsten, og sjansen for at vi har noe å tilby deg etter hvert er stor.

Søk på flere ulike boligtyper og boligområder

For å øke sjansen for å få tildelt studentbolig er det lurt å søke på flere ulike boligtyper og boligområder. Du kan når som helst endre søknaden din på Boligportalen. Om du ikke får førstevalget ditt, anbefaler vi at du takker ja til bolig. Du kan søke om å få bytte bolig på et senere tidspunkt.

Skaff deg alternativ bolig til studiestart

Det er en rekke steder der du kan søke bolig på det private markedet, enten det er for lang- eller korttidsleie.

For å skaffe seg bolig på det private markedet er det flere som benytter seg av Finn.no eller Hybel.no, og lokale kjøp- og salgsgrupper på Facebook.

Ved campus Tromsø finner du også Strandvegen Studentheim, en boligstiftelse for ungdom under utdanning. Boligene er fordelt på 5 blokker med til sammen 196 hybler, 13 hybelleiligheter og 53 leiligheter. Les mer om boligtilbud og søknadsprosess på deres nettside.

Trenger du korttidsleie? I Alta eller Narvik tilbyr vi korttidsleie i våre boliger. Les mer om tilbudet her. Vi har i tillegg samlet informasjon om ulike rabatterte tilbud på hoteller og campingplass for studenter.

Ikke behov for studentbolig likevel?

Har du kommet inn i en annen by eller av andre grunner ikke lenger ønsker studentbolig, da er det viktig at du sletter boligsøknaden din hos oss. Ved å fjerne deg fra ventelisten kan du hjelpe andre å få bolig tidligere.


Oppdatert 08.12.2022

Til toppen

Aktuelt fra Samskipnaden

Se alt fra aktuelt