SøkMin side
Aktuelt

Julia tester ut kalenderen

Har du som student noen gang hatt lyst til å prøve ut en ny aktivitet, men vært usikker på om du orker å bruke av det nokså trange budsjettet ditt på noe du ikke engang er sikker på du vil like?

Samskipnaden kalender Foto Sigurd Salberg Pedersen 15 16x9 1200px

Samskipnaden ønsker å gi deg en løsning på dette, ved å tilby alle studenter en rekke forskjellige kurs og aktiviteter helt gratis.

Julia er 23 år, og selv student ved UiT, og sammen med henne har vi testet ut tre av aktivitetene som Samskipnaden tilbyr. Hun har ikke tidligere vært med på noe av disse før, og ble overrasket over det brede tilbudsutvalget.

Paint & prat

Først for tur står «Paint & prat». Konseptet er enkelt; Møt opp, alene eller sammen med venner, og mal hva enn du måtte føle for. I mellomtiden kan du også slå av en prat med noen på arrangementet. Her har du en gylden mulighet til å bli kjent med andre på tvers av studieretningene.

Har du noen ettertanker om dagen?

- Jeg er overrasket over resultatet av bildet, det ble ganske bra. Mine erfaringer med maling stopper i barnehagen, så jeg hadde ikke særlig store forventninger til meg selv. Dersom jeg skulle gjort dette igjen, ville tatt med noen venner og utfordret til maleduell. Alt i alt synes jeg det var gøy, men gleder meg til å prøve de andre aktivitetene, sier Julia.

Trykk på videoen under for å se hvordan det gikk når Julia testet ut Paint og Prat.

Bading og grilling

Til tross for at gradestokken ikke viser mer enn noen få plussgrader og boblejakka enda ikke er pakket bort, er isbading noe enhver student bosatt i nord må prøve minst en gang.

På agendaen i dag står det grilling og bading. Her har du muligheten til å ta med deg venner, løpe en kjapp tur (eller to) ut i vannet, for så å bruke resten av tiden til å få varmen i kroppen igjen og nyte litt grillmat som studentlivlosene har forberedt.

- Utrolig nok var det ikke så kaldt som først forventet. Men neste badetur blir nok ikke før gradestokken viser et tosifret tall, sier Julia.

Se hvordan Julia mentalt forberedte seg før hun hoppet ut i.

Tie dye

Siste aktivitet ut er tie dye. Her som ellers trengte vi ikke å gjøre noen særlige forberedelser enn å ta med klær som vi ønsket å farge.

I dag er det ekstra stort fokus på gjenbruk, så hvorfor ikke prøve å gi et klesplagg du er lei av nytt liv ved å farge det. De som tidligere har prøvd å tie dye hjemme, vet at det kan være ganske dyrt å kjøpe maling bare for å prøve det ut en gang.

- Den største utfordringen i dag blir å farge klærne jeg har med meg, og ikke de jeg har på meg. Så jeg er spent på hvordan dette blir å gå, sier hun.

Se vidoesnutten under for å se hvordan det gikk.


Oppdatert 28.02.2023

Til toppen