SøkMin side
Studenter hoppende glad Bolyst
Aktuelt

Slik får du en god studiestart!

For mange er det sosiale noe av det viktigste med studentlivet. Men hvordan blir man kjent med andre på campus? Mulighetene er mange - her kommer våre beste tips til en god studiestart.

- Hei!

Et veldig enkelt tips, men som likevel kan bli glemt. I starten av høstsemesteret er de fleste i samme båt som deg; de vil bli kjent med andre. Så hvorfor ikke si hei og slå av en prat med sidemannen, mens man venter på at alle skal komme til ro i auditoriet eller mens folk finner frem til rett faddergruppe?

Delta under Fadderuken

Som ny student er ordene fadderuke og faddergruppe noe av det første som møter deg, og det burde du være veldig glad for.

I fadderuken blir du og de du skal studere med fordelt i ulike grupper. Hver gruppe får en eller flere faddere som skal sørge for at du blir kjent med dine medstudenter. Og det er disse personene du skal se nesten hver dag de neste årene, de du skal samarbeide med på oppgaver og lese med til eksamen.

Debutuka i Tromsø, Fadder i Alta, FadderNarvik og Oppstarten i Harstad jobber for at fadderuken skal bli best mulig. Det eneste du trenger å gjøre, er å melde deg på og møte opp til de ulike arrangementene. Mer lavterskel blir det ikke :)

Studiestart
Finn din faddergruppe å få venner for livet

Møt opp til undervisning og vær på campus

Er du en del av fadderuken, blir det fort lange kvelder. Det er ikke nødvendigvis dumt, men ikke glem at du har undervisning tidlig neste dag.

Selv om det kan være litt tungt å stå opp, anbefales det på det sterkeste og møte opp til fysisk undervisning. Det er så mye lettere å bli kjent med de du studerer med, og kanskje finner du tidlig din fremtidige kollokviegruppe bare ved å være til stedet.

Møter du opp til undervisning, vil du også automatisk være mer på campus og få med deg det som skjer.

Fadderuke Studiestart
Det er også viktig å møte opp til undervisning og bli kjent med de du studerer med!

Meld deg inn i en studentforening

Studentforeninger gir deg mulighet til å bli kjent med andre på tvers av studieretning. På hvert campus arrangeres det utstillinger av studentforeninger og studenttilbud i semesterstarten. Finn ditt campusarrangement her og bli kjent med studentlivet der du bor!

Har du en sport du brenner for, eller bare har lyst til å prøve ut noe nytt, er dette en gylden mulighet å gjøre det ved studiestart. Er du student i Tromsø, Alta eller Harstad, så har alle studentidrettslag en rekke undergrupper du kan bli en del av. Kanskje møter du noen som har samme lidenskap for håndball som deg?

Er ikke sport din lidenskap, finnes et en haug med andre foreninger du kan prøve ut. Både sammen med de som studerer innenfor samme studieretning som deg selv, eller på tvers av fag og fakultet.

Last ned appen Samskipnaden!

Samskipnaden har utviklet en app for å gjøre det lettere for deg som student å få et godt studentliv. Her finner blant annet gode tilbud og gratis arrangementer.

Gode tilbud

I appen finner du din personlige QR-kode som kan brukes i alle våre kantiner for å få de beste tilbudene og fordelene. Her legger vi også jevnlig ut de beste studentrettede tilbudene vi kan finne.

Kalenderen

Samskipnaden arrangerer ulike gratis aktiviteter og kurs for studenter. Hold deg oppdatert på hva som skjer på campus på samskipnaden.no/kalenderen

Aktiviteter og kurs
Sjekk ut kalenderen for gratis aktiviteter og kurs

Meld deg som frivillig på studenthuset eller studentkroen ved ditt studiested

Driv i Tromsø, City Scene i Alta, Tekniker’n i Narvik og Ludo Bar & Scene i Harstad er alle studenthus du kan dra innom med vennegjengen eller for å bli kjent med nye.

Studenthusene skal være en plass studenter kan samles for konserter, brettspill, ta seg en matbit eller en billig øl. I løpet av studieåret arrangeres det også faste quiz- eller karaokekvelder.

Studenthuset i Narvik - Teknikeren
Bli frivillig på Studenthuset, få viktig arbeidserfaring og venner for livet


For å kunne arrangere ulike happenings, er studenthusene avhengig av frivillige. Så hvorfor ikke bli en del av teamet og få muligheten til å bli kjent med andre på denne måten?

Finn deg en treningspartner

Er du en av de som liker å trene på treningssenter, men som kanskje ikke liker å gjøre det alene?

Samskipnaden arrangerer jevnlige pop-up treninger og yoga. Dersom du liker å være i aktivitet ute, har du også muligheten til å melde deg på løpe- eller gåturer.

En annen mulighet er å registrere deg som Treningspartner hos Kraft Sportssenter for å få hjelp til å finne en medstudent med samme interesser og treningsvaner som deg selv.

Treningspartner
Det er gøyere å trene sammen med noen

Kraft sportssenter er studentenes eget treningssenter og du finner oss i Narvik, Tromsø og Alta!


Oppdatert 28.07.2023

Til toppen