Salg til redusert pris
Maten som lages, må spises opp. Grut selger overskuddsmat til redusert pris i kantinene etter at kaffebaren stenger. Påsmurt mat som ikke blir solgt i åpningstiden på produksjonsdag, selges til redusert pris i våre ubetjente kantiner. Dette er et veldig godt tilbud spesielt i eksamenstiden, da alt av påsmurt mat til redusert pris blir solgt i helger og på ettermiddager etter ordinær åpningstid.
Too Good To Go
Vi har Too Good To Go på MIX i Tromsø og Grut i Alta, som som har vist seg svært populært med utsolgte poser og mindre matsvinn.
Innkjøp og lagerstyring
Kjøkkensjefene våre har lang erfaring med å beregne riktige innkjøpsmengder, slik at vi unngår overfylte lager med produkter som kan gå ut på dato. Vi har strenge rutiner for å sikre at nye varer plasseres bakerst, slik at varer med kortest holdbarhet benyttes først.
Vi har også et internt samarbeid mellom kantinene for å unngå matsvinn. Produkter som nærmer seg utløpsdato, flyttes til andre avdelinger som kan bruke dem.
Vi tester ut jevnlig nye metoder å bruke råvarer som er i ferd med å gå ut på dato for å unngå matsvinn.