Parkering

De fleste av våre studentboliger har parkering i tilknytning til boligene.

Parkering utenfor avmerkede områder kan medføre bøte legging eller borttauing. Biler som er til hinder for snøbrøyting eller søppeltømming blir fjernet uten varsel. Dette gjelder også avskiltede biler.

For å kunne parkere utenfor Nyland behøver du gyldig parkeringsbevis. Dette kan du få hos Boligkontoret

Internett og kabel TV

Internett

Alle Samskipnadens boenheter har Internettilgang via Uninett

Hvordan koble seg på det trådløse nettverket:

UiT-guest

Det trådløse gjestenettet "uit-guest" er beregnet for gjester ved UiT som ikke har brukerkonto.   Tjenesten er selvbetjent og brukernavn/passord sendes på SMS ved opprettelse av gjestekonto.

Brukerveiledning for hvordan du logger deg på finner du her.

Eduroam

Studenter som har brukerkonto ved UiT skal bruke Eduroam for å koble seg til det trådløse nettverket.

Brukerveiledning for hvordan du logger deg på finner du her.

TV

Det er ikke TV på hyblene, og TV lisens dekkes av hver enkelt leietaker. Det er lagt opp for TV signaler igjennom Canal Digital. 

Har du problemer med Internett kontakt Nornett Support på telefon 784 57 575.

Forsikring
Våre forsikringer dekker ikke leieboernes eiendeler. Alle private eiendeler må dere selv forsikre, og vi oppfordrer dere på det sterkeste til å ha egen innboforsikring. Dersom du fortsatt er folkeregistrert hos dine foreldre kan du være dekket av deres forsikring, så det kan lønne seg å sjekke denne.
Miljøvennlig strøm
All strømmen til våre studentboliger kommer fra 100% fornybare, miljøvennlige kilder i samarbeid med Bergen Energi og Ishavskraft. Strømforbruket i studentboligene vil dermed ha null karbonavtrykk, og bidra til utvikling av mer miljøvennlig, fornybar energi. En student som har vært beboer hos oss, skal kunne si at deres valg av bosted under studieperioden, er et viktig bidrag for det globale miljøet og reduksjon av den globale oppvarmingen.

Samtidig donerer vi 0,9 øre per KWh vi forbruker til prosjektet Track My Electricity. Bidraget forvaltes av organisasjonen Solbakken, og går i sin helhet til å bygge solcellepaneler til barneskoler i grenseområdet mellom Thailand og Burma som ikke har tilgang til elektrisk energi til lys i skolene.

Det er ikke mulig for beboere i våre studentboliger å bytte strømleverandør, selv ikke for beboere i studentleiligheter med egne strømabonnenter. Strøm er inkludert i leien. 

Vaskeri
Det er fellesvaskerier ved Nyland Studentby og Komsa studentby. Vaske kort/chip kjøpes og fylles opp ved vårt kontor i Follumsvei 4. En vask koster kr. 15,-, tørketrommel er gratis. Du må selv holde vaskemiddel og skyllemiddel.
Avfallshåndtering

Avfallet skal sorteres i seks forskjellige poser.  Fargene på posene skiller avfallstypene fra hverandre (optisk sortering).

Posene er merket med farger og skrift som indikerer hva som skal hvor.

Kategoriene er:

Grønn pose: Matavfall
Rød pose: Papir
Rød 80 liters sekk: Kartong
Oransje pose: Lettkartong
Blå pose: Plastemballasje
Vrengt handlenett: Restavfall

Les mer om sortering på vefas.no Trenger du flere poser får du det ved vårt kontor i Follumsvei 4. 

Glass og metall kastes i egne containere, satt ut på forskjellige steder i byen. Plastflasker pantes på nærbutikken.