Det sies at nærheten til alt er det som skiller Alta fra andre byer. I hjertet av Alta er det gangavstand til universitetet, studentbolig, butikker, kino, badeland og utesteder.

Nærhet til omgivelsene er viktig, men kanskje viktigere er nærheten til dine studievenner og folkene som bor der. For det er dere sammen som skaper den gode atmosfæren og det gode studiemiljøet– enten det er grilling utenfor Nyland studentby eller quiz-kvelder på Studenthuset City. Det er dette som gjør at mange studenter blir lengre enn planlagt og bosetter seg i byen som er Finnmarks største. Alta er rett og slett er en trivelig by, med fabelaktige friluftsmuligheter enten under nordlyset eller når døgnene på våren blir lengre med midnattssolas inntog. Byens beliggenhet gjør at man lett kommer seg ut i naturen, enten det er koseturer på vidda, toppturer på fjellet eller fine kajakkturer på fjorden.

En «fadderlig» velkomst

En av de store fordelene med Alta som studentby er at det er enkelt å få bolig på høsten. Nyland studentby ligger midt i byen, men det fins også alternativer i andre bydeler. Dette er med på å lette inngangen til studielivet og gjør at man heller kan nyte Fadderuka i Alta. Fadderne er erfarne studenter som tar godt vare på deg den første tiden og introduserer deg til både universitetet og livet utenfor studiene. Samtidig med Fadderuka arrangeres Norges beste gratisfestival, nemlig Aronnesrocken, der møter du både etablerte nasjonale musikere og de neste norske rockestjernene. I tillegg er City scene suverene på å booke gode artister – det er kanskje ikke uten grunn at P3 kåret City Scene til «Norges mest sexy spillested» – og dersom du ikke har råd til å betale for alle konserter du ønsker, kan du være en av de 70 studentene som jobber frivillig på City Scene og er med på å skape liv i byen.

Du får garantert masse nye venner å være sammen med på fritiden.

Lett å bli hekta

Når alt ligger så nært, blir du også sett og dratt med enten det er på idrettsaktiviteter eller kulturaktiviteter. Liker du å løpe så fins mulighetene overalt, og liker du å sykle, så er du kommet til rette plass. Alta er nemlig en sykkelby, med gode stier og veier for sykling. Noen liker best terrengsykling, og siden sykkelrittet Offroad Finnmark arrangeres i byen er dette en voksende aktivitetsform. Alta er arrangementsbyen i Finnmark. Et annet stort arrangement er Finnmarksløpet, der mennesket og hunden konkurrer i tøffe forhold. Studenter er også attraktive på arbeidsmarkedet og mange benytter fritiden sin til å jobbe ved siden av studiene. Byen er et velbesøkt sted, med mange kaféer og spisesteder. Studenthuset City har eget spiseri og er et populært samlingssted for studenter og byens befolkning. Det er et stort mangfold av aktiviteter som skapes av studentene på campus. Du kan for eksempel synge i studentkoret eller være med i Altastudentenes eget idrettslag. Miljøet i Alta er internasjonalt selv om vi holder til i nord, for mange har valgt Alta som studiested.