Serveringssteder
Søk bolig
Min side

8 tips til en god start i barnehagen

Barnehagestart er en stor og viktig endring i ditt og barnets liv. Hvordan kan du gjøre denne overgangen trygg og god?

Oppdatert: 10.02.2021

Tips til en god oppstart i studentbarnehagene

Det å levere i barnehage for første gang er ingen spøk. Bekymret tenker man på alle farer barnet vil møte, og ikke minst om barnet vil trives? Få venner, sove nok, få i seg mat, bli passet ordentlig på? Ofte spør vi oss; Er hun egentlig for liten? Er han klar? Vil de forstå signalene barnet mitt sender? Og vil han føle seg trygg?

For å gjøre oppstarten så god som mulig har våre pedagogiske ledere laget en liste med tips til hva foreldre kan gjøre for å sikre en god barnehagestart for sitt barn.

1. Sett deg godt inn i informasjon fra barnehagen.

2. Besøk barnehagen før oppstart!
Delta i bli kjent gruppe dersom barnehagen arrangerer dette. Her kan du bli kjent med personalet, barnehagen og foreldre i samme situasjon. Still spørsmål – ingen spørsmål er dumme!

3. Snakk med barnehagens kontaktperson.
I tilvenningsperioden har barnehagen en egen kontaktperson til hvert barn. Kontaktpersonen har som oppgave å gjøre dere kjent og trygg i barnehagen og overtar gradvis ansvaret for mat, stell osv. Si ifra dersom du synes det går for fort eller dersom du trenger mer støtte underveis! Sørg for åpen dialog med barnehagen – du kjenner barnet ditt best og barnehagen har erfaring med tilvenning.

4. Dersom du inviteres til foreldremøte før oppstart, møt opp!

5. Øk tid i barnehagen gradvis.
De første dagene i oppstartperioden oppleves forskjellig fra familie til familie. Noen barn er klare fra første dag, mens andre trenger mer tid. I denne perioden er det veldig bra dersom barnet kan ha kortere dager, den første dagen gjerne på rundt 2 timer og så øke gradvis etter hvert.

6. Dersom du opplever overgangen til barnehage som utfordrende, jobb med egne følelser.
Sett ord på det du engster deg for overfor personalet og vær positiv overfor barnet. Barn blir gjerne fortere trygge dersom foreldrene er positive til det nye.

7. Vær forberedt på at barnet ditt kan gråte når du går fra barnehagen.
Vit at barnehagen har lav terskel for å ringe dere dersom vi opplever at barnet ikke er trygg nok til at du forlater. Vi ringer også gjerne for å fortelle om det dersom alt går fint. Er du engstelig, ring barnehagen!

8. Barnehagen er et fellesskap.
Vi i barnehagen strekker oss så langt vi kan for å møte dere på ønsker og behov, men samtidig er det viktig at vi alle fokuserer på barnehage som et fellesskap der relasjoner med andre små og store mennesker er av stor betydning.

Mat og drikke,

Barnehager

Hvorfor velge studentbarnehage

Er du student med barn, er det mange fordeler ved å velge studentbarnehage.

Tromsø,Alta,Narvik

Barnehager

Ofte stilte spørsmål

Her finner du svar på ofte stilte spørsmål om studentbarnehagene.

Tromsø,Alta,Narvik