Serveringssteder
Søk bolig
Min side

Hvorfor velge studentbarnehage

Er du student med barn, er det mange fordeler ved å velge studentbarnehage. Vi har fem barnehager i Tromsø, en i Narvik og en i Alta, alle tilpasset studentforeldres hverdag. Vi ønsker at du skal kunne gjennomføre studiene så knirkefritt som mulig.

Oppdatert: 18.03.2022

Barnehage studentbarnehage barn

Fordeler med studentbarnehage

Høy pedagogtetthet

Studentbarnehagene har høyere pedagogtetthet enn andre barnehager, som gir god kompetanse og høy faglig kvalitet på tilbudet.

Eksamensgaranti

Dersom du har eksamen samtidig som du har sykt barn, hjelper vi deg med barnepass. Faller din eksamen sammen med eller nært opp til en av barnehagens fagdager og du mangler barnevakt, stiller vi opp med vikar og hjelper deg! Husk å melde fra og levere dokumentasjon til styrer senest to uker før den aktuelle fagdagen.

Utvidet åpningstid

Dersom du trenger utvidet åpningstid en periode, for eksempel i forbindelse med praksis, så kan vi utvide åpningstiden for deg. Dette avtaler du direkte ved å ta kontakt med barnehagen din.

Breivika, Prestvannet og Soria Moria har fast utvidet åpningstid fra klokken 07.15.

Lørdagsåpent

Vi arrangerer felles aktivitetslørdager for barna i den mest hektiske eksamensperioden på våren, slik at du får mer tid til å lese.

Barn barnehage ake student

Barn fra 6 måneder

Det er vanskelig å flytte på studie- og semesterstart, og derfor kan barnet ditt starte i våre barnehager allerede fra det er 6 måneder gammelt.

Rimelig leie av barnehagen

Mange har ofte ikke plass til store barnebursdager hjemme. Derfor tilbyr vi foreldre å låne barnehagen for et symbolsk beløp når noe skal feires.

Samskipnaden Prestvannet ekst 7 1200px

Beliggenhet i nærheten av campus eller studentbolig

I Alta og Narvik er studentbarnehagene nær campus, og det samme gjelder Breivika, Universet og Gimle studentbarnehager i Tromsø. Prestvannet og Storskogåsen studentbarnehager i Tromsø ligger nært studentboliger. Samskipnaden har også egne familieleiligheter som er øremerket studenter med barn.

Breivika hverdagfullformat 14 1200px

Behold barnehageplassen frem til skolestart

Alle våre barn beholder plassen fram til skolestart, også når du er ferdig med studiene.

Samisk avdeling

I Gimle studentbarnhage i Tromsø har vi en samisk avdeling, Gearpmaš. Her prioriteres barn med samisk bakgrunn, men andre kan søke ved ledig plass. Her blir det lagt til rette for at barna får utvikle sitt samiske språk og oppleve stolthet over kulturen sin.

Full Size Render 800px

Kost i barnehagen

Studentbarnehagene serverer sunn og næringsrik mat hver dag i alle barnehagene, samt et fruktmåltid. Maten vi serverer følger anbefalingene i Helsedirektoratets Retningslinjer for mat og måltider i barnehagen. Tilbudet varierer noe fra hvert campus. Ta kontakt med din barnehage for mer informasjon.

Årsplan og årshjul

Hos alle barnehagene kan du få tilgang til et årshjul og årsplan. Årsplanen inneholder informasjon om hvordan barnehagen vil arbeide med omsorg, danning, lek og læring for å fremme barnas allsidige utvikling samarbeid og forståelse med barnenes foresatte. Planen gir informasjon om hvordan barnehagelovens bestemmelser om innhold skal følges opp, dokumenteres og vurderes. Markering av lokale kulturbegivenheter og planer for førskolebarnas overgang fra barnehage til skole er også nedfelt i årsplanen.

Årshjulet gir deg oversikt over hva som skjer når i løpet av barnehageåret.

Hvordan søke?

Du kan lese om søknadsprosessen her

Om søknadsprosessen

Barnehager

Våre barnehager

Les mer om de ulike barnehagene

Tromsø,Alta,Narvik

Barnehager

8 tips til en god start i barnehagen

Barnehagestart er en stor og viktig endring i ditt og barnets liv. Hvordan kan du gjøre denne overgangen trygg og god?

Tromsø,Alta,Narvik

Barnehager

Ofte stilte spørsmål

Her finner du svar på ofte stilte spørsmål om studentbarnehagene.

Tromsø,Alta,Narvik