Dagens meny
BoligportalSøk bolig!
Min side

Ofte stilte spørsmål

Her finner du svar på ofte stilte spørsmål om studentbarnehagene

Oppdatert: 30.10.2020

Må barnet mitt bytte barnehage når jeg er ferdig å studere?

Barn av studenter kan beholde barnehageplassen hos oss fram til skolestart selv om foreldre er ferdig med studiet.

Trenger barnehagen dokumentasjon på at jeg er student?

Studenter må levere dokumentasjon om at de er studenter ved UiT. Dokumentasjon om studentstatus kan sendes på e-post til styrer.

Er du ny student, leverer du dokumentasjon etter at du har takket ja til studieplassen. Du kan takke ja til tilbud om studentbarnehageplass selv om du ikke har mottatt tilbud om studieplass fra samordna opptak.

Hvordan fungerer oppsigelse/bytte i barnehagen?

Studentbarnehagene i Tromsø har 2 måneders oppsigelsesfrist og barnehagene i Alta og Narvik har 1 måned frist. Barnehageplassen sies opp via din kommunes søknadsweb. Les om oppsigelsesfristen i vedtektene på den enkelte barnehage sin side.

Foreldre som søker nytt studium ved Norges arktiske Universitet og mottar barnehageplass under forutsetning av at de blir studenter, må si opp plassen dersom de får avslag fra samordna studentopptak i juli. Plassen kan beholdes ved ledig kapasitet.

Sies barnehageplassen opp etter barnehageårets oppstart pga. manglende studieplass, skal det betales 1 måneds oppsigelse fra oppsigelsesdato.

Logg deg på din kommunes side for å si opp plassen.

Kan alle søke plass i en studentbarnehage?

Alle kan søke om plass i en studentbarnehage, men barn av studenter, stipendiater og ansatte ved UiT og Samskipnaden er prioritert. Alle beholder plassen frem til barnets skolestart.

Hvordan søke?

Du kan lese om søknadsprosessen her

Om søknadsprosessen