SøkMin side
Våre barnehager

Universet studentbarnehage

Universet studentbarnehage ligger naturskjønt til på universitetsområdet nær hoppbakkene og lysløypa på Tromsøya.

Om oss!

Vi er en barnehage med fem baser som er oppkalt etter stjernebilder i vårt solsystem. Melkeveien, med lysende stjerner i taket, bølger seg gjennom hele barnehagen. Hver base har egne garderober, bad og oppholdsrom, i tillegg kan barna bruke fellesrom som Cassiopia, Saturn, Mars, Tellus, Venus og Merkur. Barnehagen ligger fantastisk til med nær tilgang til naturen, som brukes flittig av barn og personal. Vi arbeider for at det skal være gode møter og god kommunikasjon med barn og foreldre, medarbeidere og samarbeidspartnere.

Vi har barnehagelærere, barne- og ungdomsarbeidere og assistenter med erfaring, entusiasme og kunnskap, som sørger for at barnehagen har et høyt faglig fokus.

Vi er praksisbarnehage for Universitetet i Tromsø. Dette innebærer at vi med jevne mellomrom har studenter i praksis hos oss.

Åpningstid

Klokken 7.30-16.30

Universet 2

Fokusområdet

Felles faglig fokusområde for studentbarnehagene 2021 – 2023:

Alle setter spor – helsefremmende arbeid i barnehagen


Barna får gode opplevelser og lærer best i et godt psykososialt barnehagemiljø. Vi må derfor arbeide aktivt med å skape et psykisk helsefremmende miljø der vennskap, tilhørighet, anerkjennelse og mestring står i fokus. Vi må sørge for at barna får innholdsrike, humørfylte, spennende og aktive dager i barnehagen, samtidig som vi skal legge til rette for ro, omsorg og trygghet. Barnehagen skal være en arena der barnet føler seg trygg, sett, hørt og forstått. Barna skal få mulighet til å være seg selv og utvikle sin egen identitet samtidig som de skal lære å ta hensyn til andre.

Dette gjør de best gjennom lek og aktiviteter. Personalet må være aktivt til stede i leken og legge til rette for felles opplevelser og støtte og veilede hvert enkelt barn og barnegruppen underveis. Vi må hjelpe barna med bygging av gode relasjoner mellom barn og mellom barn og personal. Vi vet at barna lærer og utvikler seg gjennom å oppleve motgang og konflikter og vi må veilede og lære dem å håndtere nederlag og følelser som oppstår. Barna må vite at de kan søke støtte og omsorg hos trygge, kjente voksne. Vi ønsker at barna skal oppleve glede over å være i aktivitet og de skal tilbys gode og næringsrike måltider og lære om viktigheten av å ta vare på egen helse. Vi viser til virksomhetsplanen for mer informasjon om fokusområdet.

Universet hverdagweb 04

Natur og uteliv

Turglede

I Universet studentbarnehage er alle barna mye ute. Uteområdet vårt ligger i skogkanten og innenfor gjerdet finner vi klatretrær, blåbærlyng og et terreng som gir barna utfordringer. Både innenfor og utenfor har vi et rikt fugleliv som barna er opptatt av. Vi har sykkelstier, husker, sklier, hus, sandkasser og spiseplasser på området. I tillegg har vi en stor flott lavvo med plass til flere baser om gangen. To - tre dager i uken åpner to av basene ute og alle basene bruker lavvoen til aktiviteter og måltider når de ønsker.

Siden vi ligger så nært lysløypa og skogen, er det naturlig for oss å gå på tur utenfor barnehagens uteplass hele året, og vi har en gapahuk like ved. Både store og små bruker nærområdet flittig, både på asfalt, turstier og bort til Langvannet.

27 august 12

En dag i barnehagen

Vi starter dagen med frokost inne på basen eller ute i lavvoen. Barna spiser brød eller havregryn til frokost og vi serverer brød eller varm mat til lunsj. På slutten av dagen serveres det frukt og knekkebrød. Dagene består av faste turdager, førskoleklubb, to - årsklubb, musikksamlinger, formingsaktiviteter og frilek. Daglig er personalet opptatt av å være i aktivet sammen med barna.

Vi har et stort fellesrom, Cassiopeia, midt i barnehagen som brukes flittig både av store og små. De yngste barna sover ute i egen vogn og de som trenger å hvile har hvilestund på basen.

Liz-Eva Sjåvik Iversen

Liz-Eva Sjåvik Iversen

Styrer Universet studentbarnehage

liz.iversen@samskipnaden.no90 54 76 6577 64 90 90

Kontakt basene

Svanen:
950 13 082
Reven:
950 13 038
Storebjørn:
906 36 546
Lillebjørn:
948 12 398
Jupiter:
950 13 243

Viktige dokumenter

VEDTEKTER FOR UNIVERSET STUDENTBARNEHAGE AS

Virksomhetsplan for Campus Tromsø 2020-25

Årshjul Universet studentbarnehage 2023-2024

Årsplan Universet studentbarnehage 2023-2024

Felles progresjonsplan

Foreldreorientering

Foreldreorientering ENG

Adresse

Universet studentbarnehage, Framstredet, Lysaker, Breivika, Tromsø, Troms og Finnmark, 9010, Norge
 Framstredet Universet studentbarnehage,  Troms og Finnmark  Breivika

Hvordan søke?

Les mer om søknadsprosessen her!

Studentbarnehage barn barnehage

Hvorfor velge studentbarnehage

Er du student med barn, er det mange fordeler ved å velge studentbarnehage.

Barnehagestart barnehage student

8 tips til en god start i barnehagen

Barnehagestart er en stor og viktig endring i ditt og barnets liv. Hvordan kan du gjøre denne overgangen trygg og god?


Oppdatert 04.03.2024

Til toppen