Serveringssteder
Søk bolig
Min side

Hvorfor velge studentbolig?

Usikker på om studentbolig er noe for deg? Her kan du lese om hva som er så bra med å bo hos oss

Oppdatert: 29.09.2022

Bolyst Samskipnaden Foto Ørjan Marakatt Bertelsen 40 800px

Valgmuligheter

Trives du best med mange omkring deg, slik at det alltid er noen å ta en kaffe eller skravle litt med, vil et kollektiv passe perfekt. Om du trives best for deg selv, er det kanskje mer riktig for deg med en liten leilighet. Dersom du vil flytte sammen med kjæresten eller en venn, kan en leilighet med et eller to soverom passe bedre. Har du barn, trenger du en leilighet med plass til alle. En handikap-leilighet vil passe godt om du har funksjonsnedsettelser.

Vil du bo nær campus, sentrum, natur, alpinbakken, barnehagen? Vi har en bolig for deg!

Gå på besøk i pysjen

Det er sosialt å bo i studentbolig. Studentenes helse- og trivselsundersøkelse (SHoT) viser at det er en økende grad av ensomhet blant studenter sammenlignet med befolkningen for øvrig, og det å bo sammen med noen eller flere medstudenter gjør at du for eksempel kan gå på besøk i pysjen, ha filmkvelder og vaffelsøndager sammen med andre.

Trond Bakken studentbolig Samskipnaden vaktmester studentliv

Egen vaktmester

Ved å velge studentbolig er du sikret et ryddig leieforhold hos en trygg og seriøs utleier som sørger for at du blir godt ivaretatt. Vi bruker standard leieavtaler som sikrer deg som leietaker, og vi har et boligkontor som er der for deg. Fasilitetene er skreddersydd etter studenters behov, slik at du ikke trenger å tenke på vedlikehold, snømåking eller trappevask. Om noe ikke fungerer eller blir ødelagt, kan du si ifra til vår vaktmestertjeneste.

Ting er på stell

Å bo i studentbolig er trygt. Alle våre boliger fyller alle brann- og sikkerhetsforskrifter, og vi har vakthold. Du kan derfor være sikker på at din sikkerhet er ivaretatt.

Bolig

Hvordan søke studentbolig?

Finn utfyllende informasjon om søkeprosess og tildeling av hybel og leilighet her.

Forutsigbart

Som leietaker hos Samskipnaden får du et forutsigbart leieforhold. Vi tilbyr i hovedsak årskontrakter og i de fleste tilfeller kan beboere få beholde samme bolig hele studietiden.

Dette forutsetter at man fortsatt oppfyller våre kontraktsvilkår. Når Samskipnaden sender ut tilbud om fornyelse er det viktig å akseptere tilbudet hvis man ønsker boligen videre. For mer info se: https://samskipnaden.no/bolig/ofte-stilte-sporsmal.

Tilpasset studentlivet

Du har et leieforhold tilpasset din livssituasjon og ønsker - også om dette skulle endre seg. Ønsker du for eksempel å flytte nærmere campus, flytte sammen med kjæresten, en venn eller får familie, så er det enkelt å bytte både boligtype og boligområde.

Trivselsverter

Det er viktig å trives hjemme hos seg selv, og at man opplever å ha et godt bomiljø. Mange av studentboligene har egne trivselsverter. Dette er studenter som bor i fellesskapet og samtidig jobber for Samskipnaden. De arrangerer sosiale sammenkomster som filmkvelder og vaffelsøndager, beboermøter og er kontaktperson mellom bofellesskapet og Samskipnaden.

Bolig

Finn din trivselsvert!

Alle våre boliger i Tromsø har trivselsverter. Les om hva de gjør og finn din her!

Tromsø

Rimelig

Ved å velge studentbolig kan du være trygg på at du har tatt et godt økonomisk valg. Prisene er rimelige, og inkluderer som regel både strøm og internett. Det er ryddig og oversiktlig hvor mye du må betale i måneden. Det er også verd å merke seg at vi ikke krever depositum ved leie av studentbolig, og er dermed mer tilpasset en studentøkonomi.

Internett inkludert

I de fleste boligene våre har vi samme internett som på universitetet, noe som gir sømløst nett med svært god kapasitet.

Trenger du ikke ha boligen likevel? Null problem!

Vi anbefaler å søke studentbolig så tidlig som mulig – gjerne samtidig som du søker studium. Om skulle det vise seg at du ikke får studieplass, er det ingen problem å si ifra seg boligen. Dette kan gjøres kostnadsfritt helt frem til 24. juli. Ut over dette gjelder ordinær oppsigelsestid. For mer info, se: https://samskipnaden.no/bolig/ofte-stilte-sporsmal.

I Samskipnaden er vi mange som jobber for at du skal få et godt arktisk studentliv!

Velkommen til oss!

Bolig

Søk bolig i dag

Skal du studere eller kjenner noen som skal studere til høsten? Da lønner det seg å søke studentbolig allerede nå! De som søker tidlig har mye større sannsynlighet for å få bolig, og kanskje i tillegg få oppfylt førstevalget sitt.

Tromsø,Alta,Harstad,Narvik,Hammerfest,Svalbard

Bolig

Hvordan søke studentbolig?

Finn utfyllende informasjon om søkeprosess og tildeling av hybel og leilighet her.