Dersom du booker time med Vibeke, starter hun samtalen med å gå «rett på sak».
- Jeg starter med å si: «Hei, så fint å se deg. Du har booket time til sexologisk rådgivning – Hva kan jeg hjelpe deg med?». Studentene vet hva de har booket time til, og mange gruer seg nok litt ekstra til den første samtalen. Min erfaring er at de opplever det som en lettelse når jeg alminneliggjør deres utfordringer, at det er lite utenomsnakk, og at vi holder oss til det temaet som bringes opp, forteller hun.
Det er mange problemstillinger som tas opp: Lyst, prestasjon, ereksjon, utfordringer i parforhold, porno, tenningsmønster, seksuell debut, seksuelt press, kropp, skam, sex og religion, kjønnsidentitet og kjønnsmangfold, og alt det andre som omhandler seksuell helse.
- Det er fint at studentene booker time før problemene oppleves for store, sier Vibeke. - Dersom det er noe konkret studenten lurer på, at han eller hun har gått seg litt fast eller de har noen konkrete bekymringer, så kan en enkelt time være nok. Er det større utfordringer, så har jeg kontakt med studenten over tid. Hvordan kontakten skal være fremover er noe vi blir enige om etter første time. Siden det er online booking det enkelt å få time, og ventetiden er kort, presiserer hun.