SearchMy page
Spillkveld
Articles

Tips til nye studenter og faddere

Det er ingen tvil om at studiestart i år blir litt ekstra spesielt og at fadderne er ekstra viktig i år. I tillegg har vi alle et ansvar og kan bidra til å skape et godt arktisk studiemiljø.

Alkohol kan bidra til at en tar smittevern på mindre alvor. Vi vet også fra forrige fadderuke ved UiT at flere også ønsker alkoholfrie aktiviteter og mindre alkoholfokus under fadderuka. Derfor har AnsvarsFull laget et fadderhefte og en guide til studiestart med blant annet noen tips til aktiviteter som både kan gjennomføres til hverdags og på fest.

Du finner heftene under.

Flere tips til aktiviteter finner du her.

Listen med aktiviteter ble laget før korona så tenk derfor på smittevernet før dere inviterer til aktiviteter.

FADDERVETTREGLENE

  1. Planlegg kvelden og tenk gjennom om og hvor mye alkohol du vil drikke.
  2. Tilpass aktiviteten etter evne og lommebok. Fadderuka er lang og nye studenter har kanskje ikke vært så mye ute og vet kanskje ikke hvor dyrt det er.
  3. Ta hensyn til øl og vinpriser. Spar deler av storstipendet til høsten, husk du skal spise neste uke og de neste månedene også.
  4. Vær forberedt på at fadderuka er sosialisering med en fellesnevner: Fadderbarna er alle nye studenter. Alle vil ikke delta på alle aktiviteter. Det kan være lurt om dere deler dere opp/ eller oppfordrer noen i gruppa som ikke vil være med på den ene aktiviteten å gjøre noe annet felles.
  5. Ta med deg godt humør, initiativ og nok alkoholfritt.
  6. Ta trygge drikkevalg. Gjenkjenn for fulle fadderbarn og faddere. Tilby vann og pass på at alle kommer seg trygt hjem.
  7. Bruk SoMe til å dele aktivitetene deres. Oppfordre fadderbarna til å adde hverandre.
  8. Vend i tide, det er ingen skam å være klar for neste dag, men det er kjipt å ikke komme inn på utestedet fordi du har drukket for mye.
  9. Spar på kreftene. Søk nattmat om du må, så du ikke sovner med pizzaen i ovnen. Fadderuka er lang, ta en pause om nødvendig.

Updated 08.12.2022

Til toppen

More from Samskipnaden

See all articles