Hva er lykkepromillen?

Lykkepromillen refererer til den rusen der stimuleringen av lystsentrene overskygger den sløvende effekten. Det relativt unike med alkohol som rusmiddel er at alkoholen både stimulerer lystsentrene i hjernen, og bedøver den på samme tid.

«En til – enda morsommere?» Faktisk ikke. Lykkepromillen din ligger et sted mellom 0,5 og 1 i promille (for de fleste på 0,6). Derfra går det stort sett nedover.

 

 

 

Hvordan beholde lykkepromillen

Biologisk er det noen forskjeller på gutter og jenter. Hos kvinner fordeler alkoholen seg i rundt 50-70 prosent av kroppsvekten, hos menn oftest i 60-80 prosent. Derfor kan kvinner drikke litt mindre enn menn. 

Du kan også laste ned lykkepromilleappen for Android og Iphone.

Fordeler ved å holde lykkepromillen

  • Du unngår bakrus
  • Det er billigere.
  • Du har en oppkvikkende rus.
  • Du beholder kontrollen.
  • Du unngår de fleste helseskadene.
  • Du skyver ikke på toleransegrensa, så du trenger ikke drikke mer alkohol neste gang for å oppnå samme effekt.

 

Tips

Bakrus

Hver gang du drikker over lykkepromillen, skyver du på toleransegrensen din. Med toleransen følger det abstinenssymptomer når alkoholen forlater kroppen. Kjennetegn er senket stemningsleie, uglede, svetting, søvnforstyrrelser.

Toleranse påvirker også hvilken rusfølelse du får av alkoholen. Har du høy toleranse, er det vanskeligere å kjenne på den inngående, oppkvikkende rusen, og lettere å drikke rett inn i den bedøvende.

Du kan redusere toleransen ved å holde deg unna alkohol i en periode.