Alle som har hatt ubeskyttet sex bør teste seg for SOI (seksuelt overførbare infeksjoner).

Samskipnaden har i samarbeid med Helsestasjon for Ungdom i Narvik satt opp selvtestingsstasjon på campus. 

Klamydia er den mest vanlige seksuelt overførbare infeksjoner blant unge opptil 25 år. Tromsø er på norgestoppen når det gjelder antall smittede. Ubehandlet kan klamydia føre til nedsatt evne til å få barn og gjøre at man lettere kan bli smittet av andre seksuelt overførbare infeksjoner.

Klamydia smitter ved ubeskyttet sex, og kan hos mange være helt symptomfri. Dermed kan du være smittebærer uten å vite det.

Når bør du teste deg
Du bør teste deg for klamydia etter hver gang du har hatt ubeskyttet sex med en ny partner, eller du har ett eller flere symptomer på klamydia.

Hvordan foregår en selvtest
Selvtestingsstasjonen er inne på merket toalett. Testen for gutter består i en enkel urinprøve, mens jenter fører en spesiell q-tips inn i skjeden. Prøvene legges så i en konvolutt og legges i ei postkasse. Alt foregår inne på toalettet, så testen kan gjennomføres helt diskret. Prøvene blir hentet inn av helsesøster og du får svar innen et par uker dersom testen viser at du har klamydia. Dersom du ikke hører noe på denne tiden, betyr det at testen var negativ. Det er viktig å huske på at det gjerne tar minst to uker fra smittetidspunktet til sykdommen slår ut på en test.

Hvor er selvtestingsstasjonen
Selvtesten foregår inne på merket toalett i blokk A - toalett 2080, i andre etasje på universitetet. 

Toalettene er merket med runde, rosa klistremerker.

Tester kan leveres ukentlig fra mandag kl. 08.00 frem til onsdag kl. 14.00. 

 

 

 

Studentrådgiver og helsesøster har stand på campus. 

 

Helsesøster Elisabeth Mohn ved Helsestasjon for Ungdom i Narvik

Mail: elisabeth.mohn@narvik.kommune.no

Åpent hver torsdag kl. 14.00 - 17.30