Før du flytter ut

Vi er midt i den største utflyttingsperioden fra studentboligene. Det er mye å holde styr på, både når det gjelder det praktiske og hvordan gjøre det på en miljøvennlig måte. Her er informasjon og råd som kan være til hjelp.

Krav som må innfris

Oppsigelse av kontrakt: skal gjøres fra MinSide. Bruker du appen Bolig Samskipnaden, får du varsler når du mottar viktige beskjeder fra oss. Oppsigelsestiden er 2 måneder, gjeldende fra den 1. i måneden.

Kontroller at du har registrert korrekt bankkontonummer og adresse, slik at vi kan tilbakebetale depositumet.

Benytter du en utenlandsk/europeisk konto må du legge inn IBAN og SWIFT/BIC. Kontoeiers navn må være det samme som navnet du er registrert med hos oss.

Depositum: utbetales innen en måned etter at boenheten er inspisert og godkjent og all husleie er betalt. Eventuelle gebyrer og omkostninger vil bli belastet depositumet og/eller fakturert separat.

Sett av god tid til å tømme og rengjøre boligen: Du skal ha fått beskjed om hvordan dette gjøres, og det er en sjekkliste på MinSide. Husk at du må fylle ut og sende sjekklisten inn. Alle punktene må fylles ut.

Nøkkel: skal overleveres når du flytter ut. Det er du som står ansvarlig for at nøkkelen blir levert til rett tid og på rett sted. Husleie vil løpe til nøklene er levert, også etter kontraktsslutt. 

I Tromsø leveres nøkler på Samskipnadens Servicesenter senest den dagen kontrakten utløper. Har du problemer med å nå oss i åpningstiden kan du levere nøklene i merket konvolutt i vår nøkkelsafe ved inngangsdøren til MIX kiosken, eller benytte luka i veggen ved inngangen til Driftssentralen ved Prestvannet Studentboliger. Egnet konvolutt kan hentes i forkant på Servicesenteret. 

Viktig! Merk konvolutt med navn og studentboligadresse.

Miljøvennlig utflytting

Det kan være fristende å bare kaste alt en selv ikke trenger i alt flyttestresset, men ønsker du å spare miljøet og hjelpe andre studenter, har vi noen tips. Et sted man kan gå til når man har mye avfall å kvitte seg med, er Remiks Miljøpark.

"Avfall er ressurser som må nyttiggjøres på best mulig måte, og mye av det vi kaster kan faktisk brukes til noe. Mye restavfall går som ett i en travel hverdag, men hvis man tar seg bryet, kan man sortere ut mye av dette", forklarer informasjonsansvarlig ved Remiks Ivar Sture Handeland.

Papp, papir, plast, ol. kan material gjenvinnes, mens ting som brukte klær, tekstiler, belter, vesker, og slikt kan leveres til Fretex eller UFF. Til og med brukt undertøy og sokker kan man nå gjenbruke. Møbler, kjøkkenutstyr og pyntegjenstander kan leveres til bruktbutikk. Det er mange bruktbutikker i Tromsø, som for eksempel Fretex i sentrum eller Remiks sin egen bruktbutikk.

Gjenbruksbutikken til Remiks kan hente, og det kan være en god ide å gå sammen om å bestille dette. Grunnet plassmangel er det ikke alt de kan ta imot, så ta kontakt med butikken og send bilder av det dere mener kan gå til gjenbruk sånn at de kan ta det til vurdering.

"Vi må dessverre ta harde valg på grunn av plassmangel, men i nær fremtid vil vi få en langt større gjenbruksbutikk", forklarer Ivar.

Man kan også, gjerne sammen med noen, frakte ting til Returstasjonen til Remiks – nord på Tromsøya. Da blir det som kan gjenbrukes tatt ut, samtidig med avfallstyper som er gratis å levere. Da sitter man igjen med restavfall som man da må betale for. Det blir da langt rimeligere enn å kaste alt i ett.

 

Åpningstider for Gjenbruksbutikken (sommertider 1. juni til 18. august) – mandag til fredag 09.00 -15.15

Åpningstider for Returstasjonen – mandag – torsdag 07.00 – 19.00 og fredag 07.00 – 15.30

 

Det er også store muligheter for å selge ting på nettet. For eksempel gjennom finn.no og gjennom Facebook. Prøv for eksempel «kjøp og salg i Tromsø» og «kjøp og salg av pensumbøker».

Latest news

Kurs og aktiviteter

Kurs og aktiviteter høsten 2019

Samskipnaden tilbyr ulike kurs og andre aktiviteter for studenter, alt fra selvtillitskurs til kurs i markedsføring for studentorganisasjoner. Her finner du oversikten for høsten 2019. 

AnsvarsFull

Vær ansvarsFull i fadderukene

Fadderukene er i gang. Dette er en fantastisk tid til å bli kjent med medstudenter, men dessverre er det mange som føler det drikkes for mye og derfor ikke deltar. AnsvarsFull har tips til alkoholfrie aktiviteter som passer for alle - og hvis du drikker, hvordan du beholder lykkepromillen. 

Bolig

Før du flytter inn

Skal du begynne på UiT Norges arktiske universitet til høsten? Her er noen ofte stilte spørsmål vi får om bolig og innflytting.