Kurs og aktiviteter høsten 2019

Samskipnaden tilbyr ulike kurs og andre aktiviteter for studenter, alt fra selvtillitskurs til kurs i markedsføring for studentorganisasjoner. Her finner du oversikten for høsten 2019. 

Aktiv campus

Samle trimpoeng og vinn fine premier. Du kan få poeng for å delta på deler av DebutUKA programmet (det er ikke bare fysisk trim som gir poeng i konkurransen), trening på Kraft, ulike aktiviteter på campus og ulike turer av lettere og vanskeligere grad.

Hvordan:
1. Last ned appen Trimpoeng GRATIS på din smarttelefon.
2. Søk opp og velg konkurransen AktivCampus Tromsø 2019.
Du kan delta både som enkeltperson og som lag. Registrer deg som deltaker eller et lag med 2-4 personer og velg et lagnavn. Lagleder (du som oppretter laget) kan laste opp lagbilde, og legge til eller slette deltakere.
3. Registrer aktiviteten din og bli med i trekningen av flotte premier!

Konkuranseperiode: 12 august til 12. november.
Alle studenter kan delta!

Fersk på UiT - workshop

Fersk på UiT er et nytt tilbud fra studentrådgivinga, for deg som er ny i Tromsø og ny på universitetet. En workshop handler om å jobbe i grupper og dele erfaringer og tanker, lære av hverandre og bli litt kjent. Dette kan være nyttig både i forhold til å få ny innsikt og nye venner på tvers av hva man studerer. Fokuset ligger på det å være student, hva som er bra og hva som er nytt og annerledes, og hvordan det er å studere og bo i Tromsø. Workshopen avsluttes med gratis pizza. Begrenset antall plasser – først til mølla.

To mulige datoer:
Mandag 2. september kl. 17-20 (på norsk)
Onsdag 4. september kl. 17-20 (på engelsk, mix av norske/internasjonale studenter)

Økonomikurs

Økonomikurset egner seg for alle styremedlemmer i små studentforeninger, og spesielt deg som har ansvaret for økonomien, enten du er leder, kasserer, økonomiansvarlig eller noe helt annet.

På økonomikurset får du en forståelse for ansvaret du har som økonomiansvarlig, og for hvorfor det er viktig å holde løpende kontroll på pengene foreningen har. Du lærer å sette opp et enkelt budsjett og å føre regnskap. Vi gir også en innføring i aktuelle støtteordninger, som studentparlamentets semesteravgiftsfordeling.

Kurset holdes av Studentliv, 12. september.
Les mer om økonomikurset her.

Kurs i markedsføring 

Kurset passer for de med styreverv eller markedsføringsansvar i foreningen, de som er ansvarlige for å styre foreningens sosiale medier og oppdatere nettside.

Kurset i markedsføring har som mål å gi en innføring i hvordan studentforeningene kan nå ut med sin aktivitet, og hvordan de kan bli mer synlige på campus og i sosiale medier. I løpet av kurset vil vi gå gjennom teori og oppgaver som fører til refleksjon og diskusjon blant deltakerne, og vil gi eksempler fra foreningene som deltar. Kursholder er Ildri Jørgensen, PR- og markedssjef ved Studentsamfunnet Driv

Kurset er i regi av Studentliv, 18. september. 
Les mer om kurs i markedsføring og meld deg på her.

Selvtillitsgruppe

Selvtillitsgruppen er i regi av studentrådgivinga. Dette er en gruppe for deg som ønsker å bli tryggere sosialt og bedre kjent med deg selv i samspill med andre. Gjennom ulike oppgaver og samtaler øver vi på å bli mer sikker sosialt, å uttrykke følelser og tørre å si imot andre, og vi jobber med å bedre selvbildet.
Gruppen går over syv tirsdager fra kl. 16:15-18:15. 

Påmeldingsfrist: 13. september

Oppstart: 24. september

Les mer og meld deg på her.

Kurs i rekruttering

Kurs i rekruttering har til hensikt å gjøre studentforeningene mer bevisst på hvordan de fremstår utad og hvem som er målgruppen. Kurset vil gjennom teori og konkrete oppgaver gi en innføring i hvordan frivillige organisasjoner kan rekruttere medlemmer, hvordan man kan få medlemmer til å ta på seg ansvar og hvordan man beholder og ivaretar medlemmer.

Kuret holdes av Studentliv, 9. oktober.  

Mørketidskafé

Rådgivinga inviterer årlig til mørketidskafé i sine lokaler i Breiviklia. Konseptet er enkelt, og er et et forebyggende tiltak mot mørketidsdepresjon. Vi setter ut dagslyslamper og byr på kaffe, du kan sitte et par minutter foran lyset å lese, strikke eller hva du måtte ønske. Mørketidskaféen starter vanligvis fra begynnelsen av november. Her er info fra fjorårets mørketidskafé.

Ta ordet

Dette kurset er for deg som ikke tør å snakke/ta ordet i små eller store grupper, og som kjenner kroppslig ubehag som f.eks hjertebank, svetting, eller rødming bare ved tanken på å skulle gjøre det. Gruppa går over 4-5 ganger kl 1600-1900.

Påmeldingsfrist: 1. oktober
Oppstart: 17. oktober.

Tankevirus

Tankevirus er et kurstilbud fra studentrådgivinga til deg som sliter med mild depresjon eller nedstemthet, og/eller angst. Kurset er utviklet av norske psykologer og forskere, og er basert på grunnprinsipper fra kognitiv atferdsterapi.

Dette mestringskurset vil gi deg kunnskap om hvordan tanker påvirker hverdagen, og redskaper som kan hjelpe deg til mindre grubling og bekymring.

Kurset har en varighet på 4 dager, 2 timer per gang.
Påmeldingsfrist: ikke fastsatt oppstart for høsten - meld gjerne din interesse allerede nå.

Sorggruppe

Samtalegruppe for studenter som har mistet nærstående personer ved dødsfall. Gruppen bruker samtaler og kreative metoder for å jobbe med tema knyttet til sorg. Gruppen samles annenhver uke, det er fortløpende påmelding. Gruppa drives av studentrådgivinga i samarbeid med studentpresten.

Yoga og meditasjon

Sliter du med konsentrasjonen? Vi hjelper deg til bedre fokus og gir deg en god start på dagen. Du lærer teknikker som gir deg økt fokus og konsentrasjon i hverdagen.

Tirsdager kl 8.00 - 9.00 på Kraft Sportssenter (medlemskap ikke nødvendig). Det er gratis å delta og ingen krav om påmelding, bare meld deg i resepsjonen når du kommer. Tilbudet er et samarbeid mellom Studentrådgivinga og Studentidretten. 

 

Her finner du Kraft sportssenter sin kursoversikt.

Her finner du Studentliv sin kursoversikt.

Her finner du Studentrådgivinga sin kurs- og gruppeoversikt.

Vil du holde deg oppdatert på hva som skjer på campus? 
Meld deg på nyhetsbrevet Arktisk studentliv. 

 

Latest news

Teorifagskantina og Grut

Gradvis gjenåpning av våre kantiner

Er du sulten eller kaffetørst? Fra mandag 18.mai gjenåpner vi Grut og Teorifagskantina med et redusert tilbud til studenter på campus

Easter

Easter in Norway – general information and celebrating while distancing

Easter is serious business for Norwegians. Most shops are closed, and under normal circumstances, everyone would go away for the Easter holiday, preferably to a cabin in the mountains to ski, eat kvikklunsj and drink Solo. This year will be a bit different, but you can still try some Norwegian Easter traditions.

Arktisk snøhybel

Grønnere og billigere studentboliger

Samskipnaden tar det arktiske studentlivet lenger og tilbyr nå eksklusive snøhybler til studenter som ønsker å bo billigere og nærmere naturen. Vi garanterer en annerledes boligopplevelse for de aller cooleste studenter.