Samskipnaden støtter skoleprosjekt i Myanmar

Alle studenter som bor hos Samskipnaden hjelper fattige barn i Myanmar med skolegang og en tryggere hverdag.

Gjennom Samskipnadens strømavtale for studentboligene, som alle studenter som bor hos oss er med på, er vi med på å finansiere elektrisitet til to skoler i Myanmar (Burma) – og ytterligere to skoler er under arbeid. På denne måten hjelper våre studenter fattige barn med skolegang og en tryggere hverdag.

 

Karen er et etnisk minoritetsområde sørvest i Myanmar, på grensen til Thailand. Etter mer enn 60 konfliktfylte år har befolkningen mistet ikke bare innbyggere, men også sosiale og utdanningsmessige strukturer. Dårlig infrastruktur gjør også området vanskelig tilgjengelig.

                                                       

De nyinstallerte solcellepanelene gir ren strøm til boliger, bad, klasserom, kjøkken og spisesal. På denne måten får elevene et trygt og godt læringsmiljø, moderne undervisningsteknologi og muligheter til å gjøre lekser på kveldstid. Skolen kan i tillegg holde kveldskurs for voksne og møter for befolkningen, og er med på å gjøre en betydelig forskjell for utviklingen i området.

 

Ved å bringe strøm til området, opplever befolkningen ikke bare en tryggere hverdag og godt læringsmiljø, men det har også gitt bedre leveforhold og framtidsmuligheter til regionen. Strøm har stor verdi for et samfunns miljø og utvikling. Vi er stolte over å kunne hjelpe barn i Myanmar med skolegang og en bedre hverdag,

 

Bildet viser Naw Lah Ah Tah School, som har omlag 150 elever i alderen 5-17 år.

 

Vil du ha mer informasjon?

Om strømavtalen: http://www.trackmyelectricity.com/customers/studentsamskipnad/

Om skolene: http://www.trackmyelectricity.com/projects/solar-panels-for-remote-schools-thai-burmese-border/

 

Siste nytt

Er du ansvarsfull?

Er du ansvarsfull på fest? Føler du på drikkepresset eller presser du andre til å drikke? 

Si din mening og vinn 4000 kr

Vi ønsker din mening om vårt tilbud på campus, og sender i disse dager ut en spørreundersøkelse til et representativt utvalg studenter ved UiT. Ikke fått mailen? Du kan også delta via link i saken.

Studentbolig

Nye boligsider

Vi lanserer ny nettløsning og app for studentboligene.