Bli en tøffere student

Nytt kurs fra studentrådgivinga.

Kurset blir et supplement til gruppa «Bli en tryggere student» som går hvert høstsemester.

 

«Bli en tøffere student» er et kurs som arrangeres på vårsemesteret, med oppstart uke 5. Mange studenter synes det er vanskelig å komme tilbake til Campus etter en lang juleferie. Dette kurset gjør at studentene kommer seg ut en gang i uka siden alle kurskveldene holdes utendørs.

 

Kurstilbudet retter seg mot studenter som ønsker å bli bedre kjent med seg selv, sammen med andre. Kurskveldene har fokus på fysisk aktivitet kombinert med refleksjon rundt psykisk helse, samvær og ensomhet. Hver kurskveld har sitt eget tema, og aktivitetene er knyttet opp mot dette tema. F.eks. høy puls sammenlignet med angstsymptomer, ut av komfortsonen ved å isbade, lek i snøen ved bevisstgjøring om ikke å ta seg selv så høytidelig, osv. Gruppa ledes av studentrådgiver Vibeke Høydahl og psykomotorisk fysioterapeut Tina Skot-Hansen.

 

Det kan være inntil 12 studenter på hvert kurs, og varigheten er 7 ganger à 2 timer.

Aktivitetene vil legges til forskjellige steder i Harstad, slik at studentene får varierte utfordringer, samtidig som de blir kjent med nærområdet de bor i.

 

Studentene blir oppfordret til å våge å gå utenfor komfortsonen under trygge omgivelser, både gjennom aktivitet og samtale. Hver kurskveld vil avsluttes med samtale om den enkeltes opplevelser, tanker rundt mestring, humør, det å «tørre seg selv», samtidig som man får servert varm drikke og mat. Den eneste forutsetningen for å være deltaker på kurset er at studenten har klær etter vær.

 

Har du lyst til å bli en tøffere student? 

Ta kontakt med Vibeke Høydahl.

 

 

 

Siste nytt

Åpningstider ut semesteret og i forbindelse med jula.

Åpningstider

Her finner du en oversikt over åpningstider for våre tjenestetilbud i forbindelse med jul og nyttår: 

MILJØUKA

Vi planlegger å bygge med solceller på Svalbard

Samskipnaden ønsker å utnytte midnattssola for alt den er verdt.

MILJØUKA

Studentene velger engangsutstyr i kafeen

Over 80 prosent av studentene velger plasttallerkener i stedet for porselensfat når de handler i salatbaren.