Bli en tøffere student

Nytt kurs fra studentrådgivinga.

Kurset blir et supplement til gruppa «Bli en tryggere student» som går hvert høstsemester.

 

«Bli en tøffere student» er et kurs som arrangeres på vårsemesteret, med oppstart uke 5. Mange studenter synes det er vanskelig å komme tilbake til Campus etter en lang juleferie. Dette kurset gjør at studentene kommer seg ut en gang i uka siden alle kurskveldene holdes utendørs.

 

Kurstilbudet retter seg mot studenter som ønsker å bli bedre kjent med seg selv, sammen med andre. Kurskveldene har fokus på fysisk aktivitet kombinert med refleksjon rundt psykisk helse, samvær og ensomhet. Hver kurskveld har sitt eget tema, og aktivitetene er knyttet opp mot dette tema. F.eks. høy puls sammenlignet med angstsymptomer, ut av komfortsonen ved å isbade, lek i snøen ved bevisstgjøring om ikke å ta seg selv så høytidelig, osv. Gruppa ledes av studentrådgiver Vibeke Høydahl og psykomotorisk fysioterapeut Tina Skot-Hansen.

 

Det kan være inntil 12 studenter på hvert kurs, og varigheten er 7 ganger à 2 timer.

Aktivitetene vil legges til forskjellige steder i Harstad, slik at studentene får varierte utfordringer, samtidig som de blir kjent med nærområdet de bor i.

 

Studentene blir oppfordret til å våge å gå utenfor komfortsonen under trygge omgivelser, både gjennom aktivitet og samtale. Hver kurskveld vil avsluttes med samtale om den enkeltes opplevelser, tanker rundt mestring, humør, det å «tørre seg selv», samtidig som man får servert varm drikke og mat. Den eneste forutsetningen for å være deltaker på kurset er at studenten har klær etter vær.

 

Har du lyst til å bli en tøffere student? 

Ta kontakt med Vibeke Høydahl.

 

 

 

Siste nytt

Flere alkoholfrie arrangementer

AnsvarsFull har fått tre nye medarbeidere. De skal sette fokus på et inkluderende studentmiljø i Alta, Harstad og Narvik, og hjelpe studentorganisasjoner med å arrangere flere alkoholfrie arrangementer.

Pålagt vaskekurs

Samskipnadens direktør Hans Petter har støv på hjernen og derfor krever han nå at alle studenter som leier hos Samskipnaden skal gjennomføre et grunnkurs i vasking og renhold av studentbolig.

Det er lurt å være tidlig ute!

Søk bolig nå!

Øk sjansene dine for å få bolig til studiestart ved å søke allerede i dag. Her finner du svar på ting vi ofte får spørsmål om fra de som skal søke studentbolig for første gang.