Søk bolig nå!

Øk sjansene dine for å få bolig til studiestart ved å søke allerede i dag. Her finner du svar på ting vi ofte får spørsmål om fra de som skal søke studentbolig for første gang.

Er det egentlig noen fordeler med å bo i studentbolig?
Ja, det er mange. Kort oppsummert så slipper du å betale ekstra for Internett, parkering og strøm, som forresten er 100% miljøvennlig. Det er sosialt og man kan få seg gode venner. 

Foto: Mats Gangvik

Hvem kan søke?
Studenter som er tilknyttet UiT – Norges arktiske universitet, og som har studiet som hovedbeskjeftigelse. Studentboligene blir tildelt etter første til mølla-prinsippet, så jo tidligere du søker, jo lengre fram i køen havner du.
Enkelte grupper vil likevel prioriteres, blant annet studenter under 23 år, og internasjonale studenter på UiTs lister. I tillegg prioriteres studenter med barn til 3- og 4- roms leiligheter, og studenter med funksjonsnedsettelse til boliger som er universelt utformet. Du kan lese mer om dette i vårt tildelingsreglement. For en mer detaljert oversikt over selve søkeprosessen bør du lese denne veiledningen.

Hvor søker jeg?
Her finner oversikt over våre studentboliger og her søker du. Les nøye igjennom informasjonen før du søker, det vil hjelpe deg i prosessen. Pass også på å velge boliger i riktig by. 

Søknadsfrist
Vi opererer ikke med noen søknadsfrist, men hovedtildeling er i begynnelsen av august. Ledige boliger tildeles fortløpende gjennom hele året, men hovedtildelingen for august starter i løpet av juni. For å få bolig i august burde du søke så tidlig som mulig, gjerne allerede nå.

Jeg vet ikke om jeg får studieplass til høsten, er det vits å søke?
Ja! Man kan godt takke ja til en studentbolig før man vet om man er kommet inn på UiT. Dersom det viser seg at du ikke kommer inn, eller bestemmer deg for å studere en annen plass, ber vi om at du sier fra senest innen en uke etter svar fra Samordna opptak. Vi vil da annullere kontrakten uten kostnad og tilbakebetale depositum. Du må sende inn en skriftlig oppsigelse til harstad.bolig@samskipnaden.no hvis du har akseptert tilbudet.

Hvis du ikke får tilbud om studieplass eller av andre grunner ikke vil bo i studentbolig likevel ber vi om at du sletter søknaden din eller sir opp kontrakten på Min side slik at prosessen går fortere for andre søkere.

Tildeling av bolig
Vi tildeler fortløpende når vi har ledige hybler, det er vanskelig å si hvor lang tid det vil ta for det avhenger av når andre vil flytte ut. Du må også huske å fornye søknaden hver annen måned så lenge du vil stå på venteliste. Vær tålmodig og søk på flere boliger, ikke bare de nyeste og fineste. Du kan alltids søke om å bytte bolig etter innflytting.

Hvor lenge kan jeg bo i boligen?
Maksimal botid i Samskipnadens boliger er begrenset til 5 år. Husk at du må være student for å ha rett til å bo i studentbolig, er du for eksempel ferdig å studere etter tre år må du si opp boligen så vi får plass til nye studenter. Kontrakten må fornyes årlig, det er viktig å huske på dette så du beholder boligen din. Du får varsel om fornyelse av kontrakt på Min Side.

Barn
Dersom du har eller venter barn kan du søke familieleiligheter, Rådyrveien og Storvollen er veldig fine områder for familier. 

Husdyr
Som hovedregel tillater vi ikke husdyr, men du kan søke om særskilt tillatelse til å holde dyr som for eksempel førerhund. Les mer om husdyrhold i studentboliger her.

Siste nytt

Prandium

Gradvis gjenåpning av vårt mat- og drikketilbud

Er du sulten eller kaffetørst? Fra mandag 18.mai gjenåpner vi Prandium med et redusert tilbud til studenter på campus

Utlån

Vi gjenåpner utstyrutlån

Det har vært flere forespørsler fra studentene ang utlån av turutstyr. Det er enda snørikt på flere turområder i og rundt Harstad, og Samskipnaden åpner derfor for utstyrsutlån og har laget nye retningslinjer for å sikre godt smittevern.

Åpningstider

Åpningstider i påsken

Vi håper alle får en god påske. Her er oversikten over våre tjenester med begrensede åpningstider i påskeferien.