Før du flytter ut

Vi er midt i den største utflyttingsperioden fra studentboligene. Det er mye å holde styr på, både når det gjelder det praktiske og hvordan gjøre det på en miljøvennlig måte. Her er informasjon og råd som kan være til hjelp.

Krav som må innfris

Oppsigelse av kontrakt: skal gjøres fra MinSide. Bruker du appen Bolig Samskipnaden, får du varsler når du mottar viktige beskjeder fra oss. Oppsigelsestiden er 2 måneder, gjeldende fra den 1. i måneden.

Kontroller at du har registrert korrekt bankkontonummer og adresse, slik at vi kan tilbakebetale depositumet.

Benytter du en utenlandsk/europeisk konto må du legge inn IBAN og SWIFT/BIC. Kontoeiers navn må være det samme som navnet du er registrert med hos oss.

Depositum: utbetales innen en måned etter at boenheten er inspisert og godkjent og all husleie er betalt. Eventuelle gebyrer og omkostninger vil bli belastet depositumet og/eller fakturert separat.

Sett av god tid til å tømme og rengjøre boligen: Du må ta en real rundvask av boligen før du flytter ut. Det inkluderer tak, møbler, skap etc. 

Det er en sjekkliste på MinSide som du må fylle ut og sende inn. Alle punktene må fylles ut.

Utsjekk: Du må avtale utsjekk av boligen senest en uke før du flytter ut. Kom innom kontoret eller send epost til harstad.bolig@samskipnaden.no Vaktmesteren kommer og sjekker vaskingen. Hvis det ikke blir godkjent må du ta omvask. Drar du uten å ha hatt utsjekk vil du bli trukket i depositum. 

Nøkkel: skal overleveres når du flytter ut. Det er du som står ansvarlig for at nøkkelen blir levert til rett tid og på rett sted. Husleie vil løpe til nøklene er levert, også etter kontraktsslutt. 

I Harstad leveres nøkler og vaskekort til vaktmester i forbindelse med utsjekk, hvis den blir godkjent. Hvis det av ulike grunner er nødvendig at du leverer nøkkel etter utsjekken kan du levere nøklene i merket konvolutt i vaktmesterens postkasse ved studentboligen. 

Viktig! Merk konvolutt med navn og studentboligadresse.

Miljøvennlig utflytting

Det kan være fristende å bare kaste alt en selv ikke trenger i alt flyttestresset, men ønsker du å spare miljøet og hjelpe andre studenter, har vi noen tips.

Papp, papir, plast, ol. kan material gjenvinnes, mens ting som brukte klær, tekstiler, belter, vesker, og slikt kan leveres til Fretex eller UFF. Til og med brukt undertøy og sokker kan man nå gjenbruke. Møbler, kjøkkenutstyr og pyntegjenstander kan leveres til bruktbutikk eller legges ut på Facebookgruppen "Arvesentralen Harstad".

Det er også store muligheter for å selge ting på nettet. For eksempel gjennom finn.no og gjennom Facebook. Prøv for eksempel «Selge- kjøpe - gi bort - Harstad»

Siste nytt

Venteliste for studentbolig

Når får jeg bolig?

Har du spørsmål om søknaden og venteliste? Her finner du kanskje noen nyttige svar.

Har du middagskort? Da bør du lese videre.

Endring på Prandium

Fra og med august endres åpningstidene på Prandium.

Flere alkoholfrie arrangementer

AnsvarsFull har fått tre nye medarbeidere. De skal sette fokus på et inkluderende studentmiljø i Alta, Harstad og Narvik, og hjelpe studentorganisasjoner med å arrangere flere alkoholfrie arrangementer.