Før du flytter inn

Skal du begynne på UiT Norges arktiske universitet - Campus Harstad til høsten? Her er noen ofte stilte spørsmål vi får om bolig og innflytting.

Jeg har søkt studentbolig. Når får jeg svar på søknaden min?

Hovedtildelingen er over og det er fylt opp i våre studentboliger. Med mindre noen takker nei eller må si fra seg studentboligen, betyr det at det dessverre er liten sannsynlighet for at du vil få tilbud om bolig hos oss. 

Vi sender ikke ut beskjed om avslag (les mer om søkeprosessen her) , men vi sender ut liste over ledige boliger hos private utleiere i Harstad til alle som står på søkerlisten. 

Les boligsøkertips for det private markedet.

 

Jeg har fått studentbolig, hvordan betaler jeg leie og hva er inkludert i den?  

I Harstad er både strøm og internett inkludert i leien på hyblene, og noen av leilighetene. Detaljer rundt det vil stå forklart i kontrakten din.

Leie betales den 15. hver måned på «MinSide». Når du akkurat har flyttet inn kan det ta en ukes tid før du får den første fakturaen. Dette er helt normalt. Du får ikke faktura på husleie før du har flytte inn.

Skulle det skje noe som gjør at du trenger utsettelse på leien må du kontakte oss slik at vi kan finne en løsning sammen.

 

Hva gjør jeg hvis jeg ikke kan hente nøklene innenfor åpningstidene?

Du kan få noen du kjenner til å komme og hente nøklene for deg. Da må du først sende en epost til harstad.bolig@samskipnaden.no med navn og fødselsdato på denne personen. Han/hun som henter nøklene må også ha med seg gyldig ID.

Hvis du ikke kjenner noen i byen du flytter til, ta kontakt med oss, så finner vi ut av det. Vi har utvidede åpningstider 9.-11. august, og vil være tilgjengelige følgende tidspunkter denne perioden: 

Fredag 9. august kl. 09.00- 15.00, samt kl. 20.30-21.00.
Lørdag 10. august kl. 14.00-15.00 og kl. 20.00-20.30.
Søndag 11. august kl. 19.00-20.00.
 

Noe er ødelagt i studentboligen. Hvem kontakter jeg?

Samskipnaden har egne vaktmestre i studentboligene som du kan kontakte. Dette gjør du ved å gå inn på «MinSide» og trykke på henvendelser og velg feilmelding.

 

Hva må jeg ta med/kjøpe inn til min nye studentbolig?

Du må ta med egen dyne og pute og kjøkkenutstyr. Hva som er av møbler i din bolig står opplyst på søkesiden. Noen boliger er fullt møblert, mens andre kun har hvitevarer. For å spare penger og miljøet, anbefaler vi å kjøpe brukt når du skal handle inn det du trenger til boligen. 

I Harstad har vi bruktbutikker hvor du kan gjøre fine kupp. Fretex finner du i sentrum. Askeladden bruktbutikk ligger ca. 3 km. utenfor sentrum.

Det finnes også flere grupper på Facebook for å selge eller gi bort brukte ting. Sjekk ut grupper som Retro - Harstad, Selge - Kjøpe - Bytte - Gi bort - Harstad, Arvesentralen Harstad eller Interiør - Selge Kjøpe Bytte Gi bort - Harstad.

At ting brukes av flere og dermed får lengre levetid, sparer både klima og penger. Møbler, sykler og interiørgjenstander er det mye av, men det finnes interessenter for det meste. Hvis du er student som kun skal bo i Harstad under studietiden kan det være smart å kjøpe for eksempel sportsutstyr og interiør brukt.

 

Søppel og resirkulering – hvordan flytte miljøvennlig?

Det blir fort mye søppel av flytteprosessen - papp og plast spesielt. I Harstad er det HRS som håndterer avfall, og de har et godt system for sortering av avfall. Du kan låne avfallskort fra Samskipnadens kontor hvis du har behov for å kaste grovafall på HRS. 

Siste nytt

God eksamenstid

Samskipnaden gir deg eksamensboost

Studentrådgiver og velferdskoordinatorene i Samskipnaden Campus Harstad vil gjerne gi deg en fin eksamenstid. Derfor har vi satt sammen et program med eksamensboost, avspenningsøvelser og julekos. Flere overraskelser vil det også bli utover i desember. 

Førjulstid

Julestemning i Harstad

Det blir gradvis mørkere ute og eksamensnervene presser på, men heldigvis er det også lyspunkter i sikte. Juleforberedelsene er godt i gang og her er mye å glede seg til. Vi har samlet et knippe førjulsaktiviteter i Harstad som byr på lun og god førjulsstemning. Her er julemarkeder, julelystenning  og et rikt utvalg av julekonserter.

Ny styreleder

Ny styreleder i Samskipnaden

Samskipnaden har ny styreleder - tidligere nestleder Sebastian Henriksen, som tar over etter Vetle Langedahl. Ny nestleder er Marte Bye Sørnes.