Før du flytter inn

Skal du begynne på UiT Norges arktiske universitet - Campus Harstad til høsten? Her er noen ofte stilte spørsmål vi får om bolig og innflytting.

Jeg har søkt studentbolig. Når får jeg svar på søknaden min?

Hovedtildelingen er over og det er fylt opp i våre studentboliger. Med mindre noen takker nei eller må si fra seg studentboligen, betyr det at det dessverre er liten sannsynlighet for at du vil få tilbud om bolig hos oss. 

Vi sender ikke ut beskjed om avslag (les mer om søkeprosessen her) , men vi sender ut liste over ledige boliger hos private utleiere i Harstad til alle som står på søkerlisten. 

Les boligsøkertips for det private markedet.

 

Jeg har fått studentbolig, hvordan betaler jeg leie og hva er inkludert i den?  

I Harstad er både strøm og internett inkludert i leien på hyblene, og noen av leilighetene. Detaljer rundt det vil stå forklart i kontrakten din.

Leie betales den 15. hver måned på «MinSide». Når du akkurat har flyttet inn kan det ta en ukes tid før du får den første fakturaen. Dette er helt normalt. Du får ikke faktura på husleie før du har flytte inn.

Skulle det skje noe som gjør at du trenger utsettelse på leien må du kontakte oss slik at vi kan finne en løsning sammen.

 

Hva gjør jeg hvis jeg ikke kan hente nøklene innenfor åpningstidene?

Du kan få noen du kjenner til å komme og hente nøklene for deg. Da må du først sende en epost til harstad.bolig@samskipnaden.no med navn og fødselsdato på denne personen. Han/hun som henter nøklene må også ha med seg gyldig ID.

Hvis du ikke kjenner noen i byen du flytter til, ta kontakt med oss, så finner vi ut av det. Vi har utvidede åpningstider 9.-11. august, og vil være tilgjengelige følgende tidspunkter denne perioden: 

Fredag 9. august kl. 09.00- 15.00, samt kl. 20.30-21.00.
Lørdag 10. august kl. 14.00-15.00 og kl. 20.00-20.30.
Søndag 11. august kl. 19.00-20.00.
 

Noe er ødelagt i studentboligen. Hvem kontakter jeg?

Samskipnaden har egne vaktmestre i studentboligene som du kan kontakte. Dette gjør du ved å gå inn på «MinSide» og trykke på henvendelser og velg feilmelding.

 

Hva må jeg ta med/kjøpe inn til min nye studentbolig?

Du må ta med egen dyne og pute og kjøkkenutstyr. Hva som er av møbler i din bolig står opplyst på søkesiden. Noen boliger er fullt møblert, mens andre kun har hvitevarer. For å spare penger og miljøet, anbefaler vi å kjøpe brukt når du skal handle inn det du trenger til boligen. 

I Harstad har vi bruktbutikker hvor du kan gjøre fine kupp. Fretex finner du i sentrum. Askeladden bruktbutikk ligger ca. 3 km. utenfor sentrum.

Det finnes også flere grupper på Facebook for å selge eller gi bort brukte ting. Sjekk ut grupper som Retro - Harstad, Selge - Kjøpe - Bytte - Gi bort - Harstad, Arvesentralen Harstad eller Interiør - Selge Kjøpe Bytte Gi bort - Harstad.

At ting brukes av flere og dermed får lengre levetid, sparer både klima og penger. Møbler, sykler og interiørgjenstander er det mye av, men det finnes interessenter for det meste. Hvis du er student som kun skal bo i Harstad under studietiden kan det være smart å kjøpe for eksempel sportsutstyr og interiør brukt.

 

Søppel og resirkulering – hvordan flytte miljøvennlig?

Det blir fort mye søppel av flytteprosessen - papp og plast spesielt. I Harstad er det HRS som håndterer avfall, og de har et godt system for sortering av avfall. Du kan låne avfallskort fra Samskipnadens kontor hvis du har behov for å kaste grovafall på HRS. 

Siste nytt

AnsvarsFull

Vær ansvarsFull i fadderukene

Fadderukene er i gang. Dette er en fantastisk tid til å bli kjent med medstudenter, men dessverre er det mange som føler det drikkes for mye og derfor ikke deltar. AnsvarsFull har tips til alkoholfrie aktiviteter som passer for alle - og hvis du drikker, hvordan du beholder lykkepromillen. 

Tips til boligsøking i det private markedet

Boligsøkertips

Semesterstart nærmer seg og dessverre er flere studenter uten bolig. Samskipnaden tildeler boliger fortløpende, men fordi vi ikke kan huse alle studentene har vi samlet disse tipsene som kan hjelpe deg på veien mot å finne bolig i det private markedet. Vi har også samlet tips til hva du må sjekke på visning. 

Venteliste for studentbolig

Når får jeg bolig?

Har du spørsmål om søknaden og venteliste? Her finner du kanskje noen nyttige svar.