Vi markerer Verdensdagen for psykisk helse

Den neste uken er psykisk helse i fokus på Campus Harstad hvor Samskipnaden og Campustinget markerer Verdensdagen for psykisk helse blant annet med et foredrag med internettfenomenet Piateed og morgenyoga for studenter og ansatte i foajeen på UiT.

Hver fjerde student sliter psykisk

Ifølge Studentenes helse- og trivselsundersøkelse (SHoT) 2018 sliter mer enn hver fjerde student med psykiske plager. Tallene har økt betraktelig fra de foregående helse- og trivselsundersøkelsene (2010 og 2014), og viser i tillegg at studenters psykiske helse har forverret seg mer enn hos befolkningen forøvrig i samme aldersgruppe.

– Studenter er i en overgangsfase i livet. De skal lære å stå på egne ben, mestre høye krav i studiene og flere har også flyttet fra trygge rammer og nettverk for å studere på et nytt sted. Med tanke på omfanget av psykiske plager, kan dette være noen av årsakene til at studentene er mer sårbare, sier velferdskoordinator i Samskipnaden Tone Christoffersen.

Frittalende youtuber

Gjennom markeringen av Verdensdagen for psykisk helse ønsker Samskipnaden å sette fokus på studentenes psykiske helse og bidra til at det blir lettere å snakke om temaet. Onsdag 9. oktober blir det foredrag med youtubestjernen Piateed, som har blitt en markant stemme for unge mennesker gjennom korte filmsnutter hun deler i sosiale medier. Med morsomme observasjoner og sterke meninger setter hun blant annet fokus på hvordan få et rausere samfunn og at du er god nok som du er. Arrangementet er et samarbeid med Campustinget i Harstad som jobber for studenters rettigheter og velferd.

Gi tid

Temaet for årets markering av Verdensdagen for psykisk helse er «Gi tid». Årets kampanje har som mål å oppfordre oss alle til å bruke tiden på å gjøre ting som er godt for den psykiske helsen. Torsdag 10. oktober inviterer Samskipnaden til morgenyoga i foajeen på UiT.  Her inviteres studenter og ansatte til å bruke litt tid på seg selv i enkle øvelser som ikke krever forkunnskaper eller utstyr. - Vi har også satt opp bordryttere i våre kaféer med forskjellige plakater laget av Verdensdagen for psykisk helse. Her finnes både tips for gode arbeidsdager, psykevettregler og quiz med spørsmål om psykisk helse. Håpet er at studenter og ansatte legger merke til disse, snakker om temaet og er med på å bryte noen tabuer rundt temaet, sier Tone Christoffersen.

Studentrådgiver

Et av de viktigste tilbudene til Studentsamskipnaden er studentrådgivninga. Her kan studenter ta kontakt om de trenger noen å snakke med om de opplever studenttilværelsen som krevende og trenger hjelp til å få bedre livskvalitet. Mange tar opp temaer som ensomhet, dårlig selvtillit, angstsymptomer, nedstemthet, spiseproblematikk, familieproblemer og andre relasjonelle utfordringer. Andre temaer kan være studiemestring, rutiner og motivasjon. -  Tjenesten er gratis for studenter, og torsdag 10. oktober vil vi stå på stand i foajeen på UiT sammen med flere andre organisasjoner for å synliggjøre tilbudet, avslutter Tone Christoffersen.  

Siste nytt

Prandium

Gradvis gjenåpning av vårt mat- og drikketilbud

Er du sulten eller kaffetørst? Fra mandag 18.mai gjenåpner vi Prandium med et redusert tilbud til studenter på campus

Utlån

Vi gjenåpner utstyrutlån

Det har vært flere forespørsler fra studentene ang utlån av turutstyr. Det er enda snørikt på flere turområder i og rundt Harstad, og Samskipnaden åpner derfor for utstyrsutlån og har laget nye retningslinjer for å sikre godt smittevern.

Åpningstider

Åpningstider i påsken

Vi håper alle får en god påske. Her er oversikten over våre tjenester med begrensede åpningstider i påskeferien.