Harstads mest aktive studentforening med nytt tilbud

Harstadstudentenes idrettslag er godt i gang med treninger i fotball og volleyball. I midten av november starter de opp med klatring, og gir bort brattkortkurs til interesserte studenter. 

Aktiv studentforening

HSI – Harstadstudentenes idrettslag ble opprettet høsten 2017 og er, som navnet tilsier, et studentdrevet idrettslag for studenter i Harstad. Idrettslagets formål er å skape gode relasjoner, et sosialt samvær og en arena for idrett hvor alle, uavhengig av ferdighetsnivå, er velkommen. Alle som studenter som er tilknyttet UiT i Harstad er velkomne på treninger og arrangement i regi av HSI. Ønsker du mer informasjon om tilbudet, kan du melde deg inn i facebook-gruppen her.

Treningstilbud

Høsten 2019 er godt i gang, og har et lavterskels trengingstilbud innenfor fotball og volleyball. I samarbeid med HK Landsås, tilbyr de også et treningstilbud i håndball. Ved gjevne mellomrom stilles det lag til bedriftsligaen i fotball og andre turneringer.

  • Treningstider fotball: Torsdager 21:00-22:00 i Hålogalandshallen
  • Treningstider volleyball: Tirsdager 20:30-22:00 på Harstad skole
  • Håndball gjennom HK Landsås. For mer info, kontakt: Dame senior: Torhild Andersen Mobil/SMS: 911 22 050 Epost: torhild74@hotmail.comHerre senior: Ronny Sørensen Mobil/SMS: 971 86 154 E-post: ronny@toco.as

Nyoppstartet klatretilbud

HSI starter med klatring i midten av november. Her kommer litt praktisk informasjon for de som er interessert. All klatring som skjer gjennom HSI vil per dags dato foregå i Hålogalandshallen. Der er en klatrevegg som er 11,8 meter på det høyeste. For å kunne benytte denne veggen må du ha lest gjennom reglene til eier av veggen, Harstad klatreklubb. Reglene for veggen finner du her. 

Brattkort

Det stilles ingen krav til å klatre, men for å kunne sikre en som klatrer må man ha brattkort. For å få brattkort må man enten gjennomføre et brattkortkurs eller bli godkjent av en instruktør som har godkjenning til å gi deg dette. Det sier seg selv at om ingen har brattkort, kan ingen klatre. Derfor deler HSI ut 20 brattkortkurs i regi av Harstad klatreklubb. Ti av disse vil bli gjennomført i november og de resterende ti i januar. Hvem som får kurs avgjøres ved loddtrekning.

Det første kurset går over fire kvelder i november fra 18-21 alle kveldene. Datoene er 11, 14, 19 og 21 og man må delta på samtlige kvelder for at kurset skal være gjennomført (ingen unntak). Kurset har en verdi på 1350,-.

Tidspunkt

Det vil to ganger i måneden være anledning til å klatre i regi av HSI. Tidspunktene kommer snart, men dette starter i midten av november. Her må man selv være ansvarlig for betaling for å delta.

Det vil også to ganger i semesteret (starter neste semester) settes av vegg til oss i hallen der alle kan låne utstyr og klatre gratis. Disse tidspunktene blir publisert neste semester.

Betaling/Pris

For å benytte seg av klatreveggen koster det 90,- per gang. Man kan også kjøpe medlemskap i Harstad Klatreklubb som gir deg tilgang til veggen i hallens åpningstider gjennom hele perioden. Årskort 750,-, halvårskort  400,-. Medlemskapene gjelder kalenderåret så her vil det være gunstig å melde seg inn i starten av januar.

Utstyr

Denne høsten investerer Samskipnaden i Harstad i nytt klatreutstyr. Utstyret disponeres av HSI. Alt utstyr du trenger til å klatre vil være tilgjengelig til utlån. Det er klatresko i alle størrelser, men det er bare et par tilgjengelig i de fleste størrelsene. Dette utstyret vil være i hallen når HSI klatrer, men vil være tilgjengelig til utlån resten av tiden.

Utenfor HSI

Ønsker du å klatre utenfor HSI sine oppsatte tider skjer det på eget ansvar og her bør det skaffes egen ulykkesforsikring som gjelder klatring, noe HSI og Harstad Klatreklubb oppfordrer til. Skulle man ønske å låne utstyret må man henvende seg til Daniel Fjelltveit og hente det i nærheten av Harstad Kino/Bysenteret.

Hvorfor klatre?

Klatring er for alle. Uansett hvilket nivå du er på er det kjekt og byr alltid på nye utfordringer. Klatremiljøet er veldig inkluderende og gir mulighet til nye vennskap. Du får trening, mestringsfølelse og det sosiale i en og samme pakke. Har du høydeskrekk er det ingen hindring. Det er det mange som klatrer som har. Det er akkurat derfor de gjør det.

Meld deg på brattkortkurs via daniel.fjelltveit@outlook.com

Siste nytt

Prandium

Gradvis gjenåpning av vårt mat- og drikketilbud

Er du sulten eller kaffetørst? Fra mandag 18.mai gjenåpner vi Prandium med et redusert tilbud til studenter på campus

Utlån

Vi gjenåpner utstyrutlån

Det har vært flere forespørsler fra studentene ang utlån av turutstyr. Det er enda snørikt på flere turområder i og rundt Harstad, og Samskipnaden åpner derfor for utstyrsutlån og har laget nye retningslinjer for å sikre godt smittevern.

Åpningstider

Åpningstider i påsken

Vi håper alle får en god påske. Her er oversikten over våre tjenester med begrensede åpningstider i påskeferien.