Bli en tøffere student

Bli bedre kjent med deg selv sammen med andre. Kurset tøffere student skal ta deg ut av komfortsonen og hjelpe deg til å takle både studenttilværelsen og resten av livet.

NB! Kurset er pr 6. januar fulltegnet, men det er mulig å sette seg på venteliste dersom noen av de påmeldte studentene ikke kan møte til en av turene. Ta kontakt med studentrådgiver Vibeke Høydahl på sms til 9112 73 59 hvis du vil stå på ventelista. 

Tøffere student er et kurstilbud som hjelper studenten med å bygge trygghet/selvtillit i rollen som student ved UiT. Hver kurskveld holdes utendørs, med et fokus på fysisk aktivitet kombinert med refleksjon rundt psykisk helse, samvær og ensomhet. Gruppa ledes av studentrådgiver Vibeke Høydahl og psykomotorisk fysioterapeut Tina Skot-Hansen.

Det vi ønsker er å få studentene ut av hybelen. Når det er mørkt og kaldt er det lett at de blir sittende inne, som ikke er bra for hverken fysisk eller psykisk helse. Det er også viktig for oss å vise fram det som er unikt med det å bo her. Det at det er kaldt og mørkt er faktisk spennende og vakkert, og lar oss oppleve snø og nordlys, forklarer Vibeke.

Hver kurskveld har sitt eget tema som aktivitetene er knyttet opp mot. For eksempel høy puls sammenlignet med angstsymptomer, ut av komfortsonen ved å isbade, lek i snøen ved bevisstgjøring om ikke å ta seg selv så høytidelig, osv.

Nytt i år er at kurset skal åpnes opp i større grad enn i fjor. Det vil si at hvis det er påmeldte studenter som ikke har mulighet til å møte opp på en av turene, kan en student som ikke er påmeldt på kurset være med.

 

Fjorårets deltakerne 

Vernepleie student Victor er fra Sandefjord og går vernepleiestudiet på UiT Harstad. Han hadde en veldig god opplevelse av kurset, og satt pris på hvor variert det var, at han fikk møtt andre studenter på tvers av studieretninger, og at det foregikk ute, som var med på å gi inspirasjon til ulike aktiviteter og ting som man kan finne på i Harstad.

Det er fort gjort å bli liggende innendørs på sofaen når man kommer hjem fra universitetet, så det å komme seg ut i to timer ble et fint avbrekk i hverdagen. Vi dro på gåturer, fjellturer, grillet, isbadet, spiste god mat, ble bedre kjent med oss selv og byen. Flere opplevde følelsen av mestring, og på det å utfordre seg selv, i tillegg til det å være en del av et felleskap og å skape gode minner sammen. Dette ble et av høydepunktene hver uke og noe man gledet seg til. Det tror jeg er viktig, da det ikke er alle som opplever å ha så mye å glede seg til i hverdagen, forklarer Victor. 

Samira studerer sykepleie ved UiT-Harstad. I motsetning til Victor har hun oppvokst i Harstad, og har sett mange sider av byen og mange av dens turplasser.

Allikevel er det fortsatt mange plasser jeg ikke har vært, derfor meldte jeg meg inn på tøffere student.  En annen grunn var for utfordre meg selv til å gjøre ting jeg syns er litt «skummelt». Jeg tok utfordringer jeg ikke hadde gjort ellers - blant annet isbadet. Dette er noe jeg aldri tenkt på å gjøre, men det var veldig artig.

 

Oppstart

Kurset «Tøffere student» starter opp igjen onsdag 22. januar kl. 16.00. Varigheten per gang er på ca. 2 timer. Kurset er åpent for alle, uansett form, og alt du trenger å ha med er varme klær.

Meld deg på via mail til Vibeke Høydahl, eller send en sms til 9112 73 59. 

Siste nytt

Nye åpningstider

Prandium utvider åpningstidene

Etter ønske fra studenter og ansatte ved UiT Harstad, utvider Samskipnaden åpningstidene i Prandium fra og med onsdag 15. januar.

Boligmiljørunde

Nytt år, ny boligmiljørunde

Samskipnadens Boligmiljørunde har vært et populært tiltak blant beboerne i våre studenthybler. Hvert semester inviterer studentrådgiver Vibeke Høydahl og vaktmester Jan-Hugo Berg seg på besøk til bofelleskapene hos studentene i Harstad. 

Åpningstider

Åpningstider i julen

Julen nærmer seg og vi håper alle gleder seg til ferie! Vi i Samskipnaden tar litt fri vi også. Her kan du se våre åpningstider i julen.