Få energi på vår mørketidskafé

Føler du deg trøtt om morgenen? Søvnig eller uopplagt om dagen? Er det vanskelig å få sove når du legger deg om kvelden? Ta turen innom Samskipnadens mørketidskafé i Panorama, og test ut dagslyslampene våre.

Sterkt lys tidlig på dagen!

Lampene bør kun brukes om morgenen fram til lunsj, for ikke å skape forstyrrelser i døgnrytmen. Intensjonen er å dekke kroppens behov for sollys. Man får ikke brunfarge av denne typen lampe, kun energi.

Lys er en av de viktigste faktorene som påvirker døgnrytmen vår. Når øynene blir eksponert for dagslys, reguleres produksjonen av melatonin. Dette stoffet er viktig for vår indre biologiske klokke som stiller inn kroppen på natt og dag. Dersom melatoninproduksjonen forstyrres kan dette resultere i døgnrytmeforstyrrelser og problemer med søvn.

10 minutt er nok

De som har søvnproblemer anbefales å få mye dagslys, helst så tidlig på dagen som mulig. Slik føler man seg mer opplagt på dagtid, og man blir trøtt og søvnig når kvelden kommer. Dersom du ikke har mulighet for å være mye ute i dagslys, kan en dagslyslampe være et godt alternativ.

De som ønsker økt energi kan forsøke å sitte forran lampen i 10 minutter to ganger i uka. Opplever du virkelige søvnforstyrrelser/endret døgnrytme bør du forsøke 30-45 minutter hver dag i 2 uker. Forklaring på hvordan lampene skal brukes vil bli plassert ut ved lampene.

Siste nytt

Nye åpningstider

Prandium utvider åpningstidene

Etter ønske fra studenter og ansatte ved UiT Harstad, utvider Samskipnaden åpningstidene i Prandium fra og med onsdag 15. januar.

Boligmiljørunde

Nytt år, ny boligmiljørunde

Samskipnadens Boligmiljørunde har vært et populært tiltak blant beboerne i våre studenthybler. Hvert semester inviterer studentrådgiver Vibeke Høydahl og vaktmester Jan-Hugo Berg seg på besøk til bofelleskapene hos studentene i Harstad. 

Åpningstider

Åpningstider i julen

Julen nærmer seg og vi håper alle gleder seg til ferie! Vi i Samskipnaden tar litt fri vi også. Her kan du se våre åpningstider i julen.