Vintersportaktiviteter i Harstad

Harstad byr på mange vintersportaktiviteter, både for deg som er erfaren eller deg som bare vil ut i snøen å leke. I denne oversikten har vi samlet noen vinterlige aktiviteter nært Harstad sentrum.

(Information in English below)

Utlån av utstyr

Vi har diverse fritidsutstyr til utlån for studenter ved UiT Harstad. Utstyret kan lånes en uke av gangen. Når man leverer inn utstyret er det en karantene på tre dager hvor du ikke kan låne samme utstyr. Ved lån av utstyr betales et depositum på 500 kr.( i kontanter). Depositumet returneres når utstyret leveres tilbake. Se listen over utstyr her. 

Fjellturer

Harstad har flere bynære fjelltopper. Både Gangsåstoppen og Maistua er lett tilgjengelig på vinterstid. Harstad Turlag arrangerer også flere trugeturer denne vinteren. Sjekk deres fb-side for mer info. Harstad Turlag har hytter, løyper og turer i området Hinnøya og Sør-Troms. Ungdomsmedlemskap (19 – 26 år) koster kr 305 for 2020. Les mer om turlaget her. 

Skøyter på Kanebogen stadion

Du kan ta buss nr 10, 11, 16 og 18 til Kanebogen. Buss nr 18 stopper nært Kanebogen skole (skøytefeltet ligger ved siden av skolen). De andre bussene stopper ved hovedveien, og du må gå litt for å komme til skøytebanen.

Harstad skøyteklubb er aktive på facebook og informerer der om sine åpningstider. De har skøyter til leie, og vil noen ganger åpne klubbhuset sitt og selger kaffe og vafler.

Sollia alpinsenter

Du kan ta buss 16 (Borkenes) og hoppe av på holdeplassen Sollia. Da må du gå et godt stykke for å komme til til bakken. Det beste er å dra dit med bil. Det er en inngangsbillett her - de har studentrabatt. Sjekk nettsiden her.

Samksipnaden har slalomski, brett, staver og støvler til utlån. Sollia leier også ut utstyr. Husk hjelm!

Langrenn / turgåing i Folkeparken

Du kan ta buss 15 eller gå opp til fots til Folkeparken. Det er ca 3 km fra sentrum. Sjekk Folkeparkens facebookside for info om løyper. 

I Folkeparken kan du både gå langrenn i oppkjørte løyper eller bare gå på beina. Det er det mest populære uteområdet i Harstad, så i helgene er det mange mennesker her. Det er flere gapahuker innover i løypenettet, og på kveldstid er løypene opplyst.

Akebrett

Samskipnaden har rumpeakebrett, ufoakebrett og sklimatter til utlån. For aking, trengs det kun en liten bakke for å ha det gøy i snøen. Det er en super akebakke før man kommer til Folkeparken. Før den første parkeringsplassen, svinger det en stikkvei ned til høyre (mot Blåbærhaugen). Veien har en bom, så parker bilen på toppen først. Midtveis i bakken svinger du inn til høyre. Her er det satt opp gapahuk, og noen ganger er akebakken opplyst kveldstid og det er brøytet slik at du får god glid.

Listen er samlet fra forskjellige facebooksider, og savner du noe i oversikten, er det bare å ta kontakt med velferd.harstad@samskipnaden.no

Nyt snøen! 

---

In English:

Winter sports activities in Harstad

(webpages linked below are in Norwegian only, but please send dem an email or message them if you can’t find the info you’re looking for)

Borrow leusure equpment for free at Samskipnaden

We have various leisure equipment that students at UiT Harstad can borrow.

When borrowing equipment, you must pay a deposit of 500 NOK (in cash). The deposit is returned when you return the equipment.

Read more and see list of equipment here.

Hiking

The Norwegian Trekking Association (DNT) have several cabins you can borrow and hiking tips and trips. You can pay a membership fee to the local association Harstad Turlag if you want to borrow cabins or join their walks. They host several winter trips – see their facebook page for more info.

DNT web page in English 

Ice skating @ Kanebogen skating field

You can take the bus no 10, 11, 16 and 18 to Kanebogen. No 18 stops next to the Kanebogen school (skating field is next to the school) The other busses stops by the main road, and you’ll have to walk a bit to get to the arena.

Harstad skøyteklubb (skating club) will let you know when the field is open to the public. They have skates for rent, and will sometimes open their club house and sell coffee and waffles.

Alpin or snowboard @ Sollia

You can take bus 16 (Borkenes) and jump of at the stop Sollia. Then you’ll have to walk quite a bit to get to the main entrance. There is an entrance fee here - they have a student discount. See more at their web page. Samskipnaden has skis and boots for free (deposit of nok 500 in cash)

Cross country skiing / walking @ Folkeparken

You can take bus 15 or walk up approx 3 km from the city centre.

In Folkeparken you can both go cross country skiing in prepared ski tracks or just walk on your feet. Its the most popular outdoor area in Harstad so in the weekends there are lots of people here. Their facebookpage as tips and info on the tracks. 

Sledging

Samskipnaden has various sledges that you can borrow. For sledging, only a small hill is needed to have fun in the snow. It is a great sledging slope just before you reach Folkeparken. Before the first parking lot, there is a crosswalk to the right (towards Blåbærhaugen). The road is blocked for traffic, so park the car on top first. In the middle of the hill, turn right. Sometimes the slope is lighted up in the evenings and prepared for sledging.

Enjoy!

Siste nytt

Hva gjorde det best? Resultatene av studentundersøkelsen

Annen hvert år siden 2003 har vi gjennomført en stor brukerundersøkelse hvor vi har spurt studentene om hva de mener om alle Samskipnadens tjenester. Denne undersøkelsen gir oss en kundetilfredshetsindeks, som viser hva studentene synes om oss. Høy score betyr at vi har tjenester som er relevante og attraktive, og at vi leverer på det som er viktig for studentene.

Nye åpningstider

Prandium utvider åpningstidene

Etter ønske fra studenter og ansatte ved UiT Harstad, utvider Samskipnaden åpningstidene i Prandium fra og med onsdag 15. januar.

Boligmiljørunde

Nytt år, ny boligmiljørunde

Samskipnadens Boligmiljørunde har vært et populært tiltak blant beboerne i våre studenthybler. Hvert semester inviterer studentrådgiver Vibeke Høydahl og vaktmester Jan-Hugo Berg seg på besøk til bofelleskapene hos studentene i Harstad.