Serveringssteder
Boligportal (gammel)Søk bolig (BETA)
Min side

Helsestasjon

Samskipnaden samarbeider med Tromsø, Alta, Narvik og Harstad kommune for å tilby studentene gratis tjenester innen seksuell helse.

Oppdatert: 22.02.2022

På helsestasjonene jobber helsesykepleiere. Det er et gratis lavterskeltilbud i forhold til seksuell helse. Du kan du ta opp tema som kjønnsidentitet, seksuell legning, spørsmål omkring graviditet og abort og seksuelle overgrep. Du kan få hjelp til alle typer prevensjonsmidler, testing og behandling av seksuelt overførbare infeksjoner og ved mistanke om klamydia, kan du ta en selvtest på campus.

For andre typer plager og/eller skader, anbefaler vi at du tar kontakt med fastlege eller legevakt. Hvis du ikke har skaffet deg fastlege i din studentby, kan du gjøre dette her.

Om du har hatt ubeskyttet sex med en ny person, eller mistenker at du kan ha en kjønnssykdom, kan du teste deg selv for klamydia på campus.

Selvtesting

Klamydia er den mest vanlige seksuelt overførbare infeksjonen blant unge opptil 25 år. Ubehandlet kan klamydia føre til nedsatt evne til å få barn og gjøre at man lettere kan bli smittet av andre seksuelt overførbare infeksjoner.

Klamydia smitter ved ubeskyttet sex, og kan hos mange være helt symptomfri. Dermed kan du være smittebærer uten å vite det.

Når bør du teste deg

Du bør teste deg for klamydia etter hver gang du har hatt ubeskyttet sex med en ny partner, eller du har ett eller flere symptomer på klamydia.

Hvordan foregår en selvtest

Selvtestingsstasjonene er inne på merkede toaletter. Testen for gutter består i en enkel urinprøve, mens jenter fører en spesiell q-tips inn i skjeden. Prøvene legges så i en konvolutt og legges i ei postkasse. Alt foregår inne på toalettet, så testen kan gjennomføres helt diskret. Prøvene blir hentet inn av helsesykepleier og du får svar innen et par uker dersom testen viser at du har klamydia. Dersom du ikke hører noe på denne tiden, betyr det at testen var negativ. Det er viktig å huske på at det gjerne tar minst to uker fra smittetidspunktet til sykdommen slår ut på en test.

Hvor er selvtestingsstasjonene

Selvtesten foregår inne på merkede toaletter. Se beskrivelse under ditt campus.

Bilde1

Nyheter

Se alle nyheter