SøkMin side
Seksuell helse

Selvtesting av klamydia

Klamydia er den mest vanlige seksuelt overførbare infeksjonen blant unge opptil 25 år. Vi har flere selvtesting stasjoner på våre campus slik at du kan fange det opp tidlig.

Selvtesting

Klamydia er den mest vanlige seksuelt overførbare infeksjonen blant unge opptil 25 år. Ubehandlet kan klamydia føre til nedsatt evne til å få barn og gjøre at man lettere kan bli smittet av andre seksuelt overførbare infeksjoner.

Klamydia smitter ved ubeskyttet sex, og kan hos mange være helt symptomfri. Dermed kan du være smittebærer uten å vite det.

Når bør du teste deg

Du bør teste deg for klamydia etter hver gang du har hatt ubeskyttet sex med en ny partner, eller du har ett eller flere symptomer på klamydia.

Hvordan foregår en selvtest

Selvtestingsstasjonene er inne på merkede toaletter. Testen for gutter består i en enkel urinprøve, mens jenter fører en spesiell q-tips inn i skjeden. Prøvene legges så i en konvolutt og legges i ei postkasse. Alt foregår inne på toalettet, så testen kan gjennomføres helt diskret. Prøvene blir hentet inn av helsesykepleier og du får svar innen et par uker dersom testen viser at du har klamydia. Dersom du ikke hører noe på denne tiden, betyr det at testen var negativ. Det er viktig å huske på at det gjerne tar minst to uker fra smittetidspunktet til sykdommen slår ut på en test.

Hvor er selvtestingsstasjonene

Selvtesten foregår inne på merkede toaletter. Se beskrivelse under ditt campus.


Oppdatert 15.12.2023

Til toppen