Storskogåsen studentbarnehage

Adresse

Storskogåsen studentbarnehage
Luleåvegen 11
9011 Tromsø
Norge

Vis i Google Maps

Barnehagen ligger på toppen av Tromsøya med Storskogåsen studentboliger som nærmeste nabo. Vi er sentrumsnær samtidig som vi ligger like ved noen av de flotteste naturområdene i Tromsø. Barnehagen har kapasitet på til sammen 44 barn fordelt over tre avdelinger og er en av de minste studentbarnehagene i Tromsø.  Vi er glad i turer og friluftsliv, og har vår egen samlingsplass i "Hekseskogen" som vi bruker hele året.

Studenter, ansatte og stipendiater ved UiT Norges Arktiske Universitet er prioritert, men alle med nærhet til Storskogåsen kan søke plass i barnehagen. Studenter beholder plassen frem til barnets skolestart selv om de er ferdig med sine studier.

Vennskap og hverdagsglede

Vi har personale med entusiasme og kunnskap slik at barna får et godt sted å være. Barnehagen har et høyt faglig fokus, et stort antall pedagoger og et godt faglig samarbeid med UiT.

Felles fokusområde i Studentbarnehagene for 2016/18 er “Hundre måter å snakke på! - Et godt språkmiljø for alle barn" Studentene speiler et mangfold av kulturer som vi ønsker å ta del i. Vi skal se på de ulike kulturene som ressurser og som en berikelse for barnehagen.

Vår visjon er Vennskap og hverdagsglede. Vi skal skape en god barnehagehverdag med latter, glede og magiske øyeblikk. Alle skal få venner. Vi skal legge til rette for læring og utvikling.

Natur og uteliv

Uteliv vektlegges i stor grad på Storskogåsen barnehage. Vi har et fint og oversiktlig uteområde som benyttes flittig. Her kan barna kan være kaptein på sjørøverskute, leke i sandkassa eller besøke grillhytten for å nevne noe. Med egen bålplass i «hekseskogen» og lysløypa lett tilgjengelig har vi mange muligheter for gode opplevelser ute i naturen.

Våre avdelinger

Storskogåsen studentbarnehagen har tilsammen tre avdelinger fordelt på to hus, Knerten, Sokrates og Kanutten. I hovedhuset har vi to avdelinger for barn i alderen 0-3 år. Vi har en åpen løsning mellom avdelingene og det fysiske miljøet er tilpasset de yngste barnas rutiner og behov. I underetasjen i en studentblokk like ved siden av hovedhuset har vi store, fine lokaler til 20 aktive, glade barn i alderen 3 -6 år. Ved at vi samler de eldste barna på samme avdeling kan vi tilrettelegge dagsrytme, aktiviteter og tema spesielt for dem.

Knerten, avd. 0 – 3 år, 10 barn
Sokrates, avd. 0 – 4 år, 16 barn
Kanutten, avd. 3 – 6 år, 20 barn

Foreldresamarbeid

Alt vi gjør i barnehagen skal ha barnets beste som grunnlag, og et nært samarbeid med hjemmet er viktig. Vi legger stor vekt på å opprettholde et godt foreldresamarbeid, spesielt i hente/bringesituasjoner, da dette er tidspunktet vi oftest treffer foreldrene på. Opplever vi at et barn eller en forelder er usikker ved levering, avtaler vi å sende sms for å si hvordan det går i løpet av dagen. Hver måned lager de pedagogiske lederne et tilbakeblikk over hva vi har gjort den siste måneden, hvilke tema vi har hatt, hvilke turer, diverse forberedelser til fremtidige prosjekt osv. Pedagogene skriver litt tekst, men det er hovedfokus på bilder slik at foreldre lett kan få i gang en samtale med barna om deres opplevelser.

Årsplan

Årsplanen inneholder informasjon om hvordan barnehagen vil arbeide med omsorg, danning, lek og læring for å fremme barnas allsidige utvikling samarbeid og forståelse med barnenes foresatte. Planen gir informasjon om hvordan barnehagelovens bestemmelser om innhold skal følges opp, dokumenteres og vurderes. Markering av lokale kulturbegivenheter og planer for førskolebarnas overgang fra barnehage til skole er også nedfelt i årsplanen. 

Årshjul

Hva skjer i løpet av et år? Hvilke arrangementer bør vi være obs på? Når skal barna på tur? Og har du husket sommerferie-lappen? Årshjulet gir deg oversikt over hva som skjer når i barnehagen.

 

Storskogåsen årshjul 2017 - 2018

Fagdager 2018 - 2019

Torsdag 4. oktober 2018

Fredag 5. oktober 2018

Mandag 19. november 2018

Mandag 11. februar 2019

Fredag 31. mai 2019

Samarbeidsutvalget

Se bilder av Storskogåsen studentbarnehage

Åpningstider

Mandag - fredag kl. 07.30 - 16.30

Nærmeste studentboliger
Kontakt oss

 

Dokumenter