Parkering
Våre studentboliger har normalt tilstrekkelig med parkeringsplasser i tilknytning til boligene. Det er gratis å parkere for beboere.

Internett

Slik får du internett på hybelen

 

Trådløst internett

Trådløst internett fås ved å koble seg til eduroam. Dersom din mobil, PC (eller andre enheter) ikke støtter 5GHz trådløsnett, kan du velge eduroam-2.4GHz.

Ved bruk av enheter som ikke støtter pålogging på eduroam (feks. Chromecast), må du bruke uit-byod med passordet wifibyod.

 

Kablet internett

Alle studentboligene har tilgang til kablet internett-uttak. Disse kan benyttes. Bruk av kabel gir høy hastighet på nettet. For dere som har aksesspunkt i veggen – ikke fjern aksesspunktet. Sett kabelen i uttaket merket med LAN1, 2 eller 3

 

Merk: For at alle skal få optimal kvalitet på nettet, ber vi deg om å ikke benytte egne rutere eller egne trådløse nettverk på studentbynettet.

 

Support

Dersom du har problemer med internett, kan du kontakte Orakelet. Dette gjøres via https://uit.no/om/orakelet eller via mailadressen oralel@uit.no. Dersom dette ikke fører frem, kan Orakelet nås på telefonnummer 776 44544.

Forsikring

Våre forsikringer dekker ikke leieboernes eiendeler. Alle private eiendeler må dere selv forsikre, og vi oppfordrer dere på det sterkeste til å ha egen innboforsikring. Dersom du fortsatt er folkeregistrert hos dine foreldre kan du være dekket av deres forsikring, så det kan lønne seg å sjekke denne

Miljøvennlig strøm

All strømmen til våre studentboliger kommer fra 100% fornybare, miljøvennlige kilder i samarbeid med Bergen Energi og Ishavskraft. Strømforbruket i studentboligene vil dermed ha null karbonavtrykk, og bidra til utvikling av mer miljøvennlig, fornybar energi. En student som har vært beboer hos oss, skal kunne si at deres valg av bosted under studieperioden, er et viktig bidrag for det globale miljøet og reduksjon av den globale oppvarmingen.

Samtidig donerer vi 0,9 øre per KWh vi forbruker til prosjektet Track My Electricity. Bidraget forvaltes av organisasjonen Solbakken, og går i sin helhet til å bygge solcellepaneler til barneskoler i grenseområdet mellom Thailand og Burma som ikke har tilgang til elektrisk energi til lys i skolene.

Vaskeri
Vaskeri er tilgjengelig på alle anlegg og det er gratis vask og tørketrommel. Vaskemiddel besørges av den enkelte student. Din husnøkkel passer til vaskeriet.
Avfallshåndtering

Kontainere for brennbart avfall er utplassert ved studentboligene. Dersom du har avfall som det ikke er plass til i kontaineren (f.eks. møbler), send epost til; narvik.bolig@samskipnaden.no så hjelper vi deg.

Spesialavfall
Spesialavfall som glass, metall, papp, elektronikk, farlig avfall og øvrig ikke brennbart avfall sorteres i henhold til HRS sine retningslinjer. http://www.hrs.no/husholdning/sortering/husholdningsavfall/

Fri for poser?
Avfallssekker og bioposer kan hentes hos Samskipnadens administrasjon.

Prisliste tilleggstjenester og gebyrer