At studenter flest deler vårt fokus på miljø visste vi fra før, og det er virkelig gøy å se det i praksis også!

Tydelig nedgang i bruk av engasemballasje

Etter at vi lanserte et alternativ til pappkopper ser vi en tydelig nedgang i forbruket av engangsemballasje. Hver gang det kjøpes kaffe i Miljøkoppen, egen termokopp eller krus, redder vi faktis verden, litt.

19 esker pappkopper -and counting!

Tallene sier sitt! Etter lanseringen av miljøkoppen i august har salget gått til værs. Kaffe kjøpt i Miljøkoppen utgjør hele 43 prosent av våre kafeers totale kaffesalg. Overført i antall pappkopper betyr dette at vi -alle konsumenter av kaffe på campus, på kun tre uker i august, har spart miljøet for 7782 engangskopper.

Hver og en kan gjøre litt, men sammen kan vi gjøre masse.

I studieåret 2015/16 ble det konsumert nærmere en halv million engangskopper på UiT! Dette antallet ville ikke samskipnaden være bekjent. En spire var sådd, og høsten 2017 kunne vi lansere Miljøkoppen. Kombinasjonen billig kopp gir billigere kaffe har virkelig sett ut til å treffe studentene - og vi er særdeles fornøyd med resultatet til nå.

I tillegg til at koppen holder kaffen varm gjennom hele forelesningen, hjelper du oss i vårt fokus på miljøet. Jo færre engangskopper vi kjøper inn, jo flere trær får stå i fred, jo mindre søppel produseres og jo mer sparer du per kaffekopp du drikker. 

--

Hvor finner jeg Miljøkoppen?

Miljøkoppen fås kjøpt i alle våre kafeer, men vi er snart utsolgt. Vi venter på nytt parti, men har du en termokopp fra før, bruker du bare den - du får samme pris på kaffe så lenge du ikke bruker engangsemballasje.

Vinn vinn situasjon

Når du kjøper miljøkoppen får du bedre samvittighet, en svart kaffe inkludert og god karma resten av semesteret. Og du sparer tre kroner for hver kopp du drikker.

Pappkopp liten kaffe 13,- Pappkopp stor kaffe 18,.

Miljøkoppen inkludert svart kaffe 30,- Påfyll miljøkoppen 10,-