Studenthelsestasjon

Adresse

Sosialmedisinske senter
Søndre Tollbodgate 7
9008 Tromsø
Norge

Studenthelsestasjonen er et samarbeide mellom Samskipnaden og Tromsø kommune. Studenthelsestasjonen er et gratistilbud til studenter i Tromsø.

Hvilke tjenester tilbyr Studenthelsestasjonen? 
Studenthelsestasjonen tilbyr tjenester knyttet til prevensjon, resept på prevensjonsmidler, kjønnssykdommer (SOI), graviditet, abort og seksualitet. Tilbudet omfatter veiledning, samtale eller undersøkelse av helsesøster eller lege. 

For andre typer plager og/eller skader, anbefaler vi at du tar kontakt med fastlege eller legevakta (tlf 116 117). 

Bytte av fastlege

Drop-in
Når du kommer til drop-in time, må du først trekke en kølapp. Du vil deretter bli ropt opp og bedt om å komme inn i ekspedisjonen. Om du ikke har vært på Studenthelsestasjonen tidligere, vil du da måtte registreres (navn, fødselsdata, adresse og tlf.nr.). Avhengig av årsaken til at du kommer, vil du så bli satt opp for konsultasjon hos enten lege, sykepleier eller helsesøster. Deretter er det bare å sitte på venterommet til det blir din tur. Ventetiden vil avhenge av hvem du skal til (legetime innebærer som regel lengst venting), og av hvor mange andre som skal på drop-in.
Om p-piller

Du kan få resept på p-piller på Studenthelsestasjonen. Om du ikke har brukt p-piller før, må du imidlertid inn til en kort konsultasjon hos lege eller helsesøster før resepten kan skrives ut. Det samme gjelder om du har brukt p-piller før, men ikke har fått resept ved Studenthelsestasjonen tidligere.

 

Om du har fått resept på p-piller ved Studenthelsestasjonen tidligere, og bare ønsker å fornye denne, behøver du ingen legetime. Da kan du bare ringe og be om ny resept. Legen vil da skrive ut en e-resept, og du kan gå på hvilket som helst apotek i Norge og hente ut pillene.

Seksuelt overførbare infeksjoner (SOI)
Om du ikke har spesielle symptomer - eller har vært i en situasjon som tilsier noe annet - tester vi i utgangspunktet bare for chlamydia. Denne testen blir tatt med en vanlig urinprøve (hos gutter og jenter) eller en prøve fra skjeden (hos jenter). For at prøven skal kunne gi et sikkert svar, må det imidlertid ha gått minst 2 uker siden du eventuelt kan ha blitt smittet, og når urinprøven skal tas, bør det også ha gått minst 2 timer siden du sist var på toalettet. Alle prøver som tas ved Studenthelsestasjonen sendes til UNN for analyse, og det tar ca 1 uke før du får svar på prøven.
Åpningstider

Helsestasjonen er stengt inntil videre grunnet koronasituasjonen

Vanlig åpningstid er: 

Timebestilling
Mandag - fredag: 9:30 - 14:30

Telefon 77 79 04 00

Drop in
Tirsdag: 13:00 - 15:30