SøkMin side
Nyheter

Studentbarnehage skal få ned plastforbruket

Tromsø kommune har satt seg et hårete mål om å bli plastfri, og da er det klart at alle monner drar. Fremtiden i våre hender har startet prosjektet «Plastfrie barnehager og skoler» og Breivika studentbarnehage er en av barnehagene som deltar.

Prosjektet er i startfasen, men allerede nå er det forandringer på gang. Barnehagen har kuttet ut de blå plastskoposene som er vanlige på mange institusjoner. Nå må foreldrene ta av seg skoene når de henter og leverer i stedet. Så enkelt, så effektivt! Breivika har også kuttet ut plastposer når de sender skittentøy hjem med barna. Nå har de en bomullspose som kan brukes flere ganger i stedet.

Også ungene involveres i prosjektet. De har flere ganger vært ute i naturen og ryddet søppel. Plast søppelet skal senere lages til kunst.

«Plastfrie barnehager og skoler» er et prosjekt i regi av Fremtiden i våre hender, med støtte fra Sparebanken 1 Nord-Norge. Foreløpig er deltakerne Breivika Studentbarnehage, Ekrehagen Friluftsbarnehage og Mortensnes skole.


Oppdatert 27.10.2021

Til toppen