Serveringssteder
Søk bolig
Min side

Pålagt vaskekurs

Samskipnadens direktør Hans Petter har støv på hjernen og derfor krever han nå at alle studenter som leier hos Samskipnaden skal gjennomføre et grunnkurs i vasking og renhold av studentbolig. (Dette var selvfølgelig en aprilsnarr)

Oppdatert: 27.10.2021

Hans Petter vasker

For å få lov til å fortsette leieforholdet sitt må man bestå kurset. Hans Petter legger ut på en månedslang turne hvor han skal ta for seg hver studentbolig på alle campus etter tur. Ingen hybelkaniner er trygge når Hans Petter kommer med støvkluten sin!

Vi har samlet en knippe vasketips slik at du kan øver deg litt på egenhånd i forkant av kurset.

Støvsug for du vasker
Unngå masse støv og skitt i vaskevannet ved å støvsuge først, da slipper du også å bytte vann så ofte. Det er også lurt å starte i høyden. Vask hyller og bord før du vasker gulvet, det som måtte falle ned av støv og rusk tar du med gulvvasken til slutt.

Invester i gode mikrofiberkluter
Bruk en god mikrofiberklut som du fukter med kun vann i stedet for å bruke såpe. Da vil du unngå at det blir et lag med såpe som senere bare vil fungere som et lim for støv. Mikrofiberkluten fjerner skitt og smuss på en effektiv måte. Det er også bedre for miljøet, lommeboka og huden din å redusere bruk av såpe og kjemikalier. Likevel må du være oppmerksom på at enkelte steder, som toalett krever litt såpe. Et annet tips er å bruke fargekoder på klutene, å for eksempel kun bruke røde kluter på bad og toalett og blå kluter på kjøkkenet for å unngå uønskede bakterier på kjøkkenbenken.

Vask deg ut av badet
Skal du bruke kjemikalier i toalettet så er det lurt å starte med dette så det får virke. Deretter vasker du av speil, vasken, dusjen og til slutt toalettet. Etter du har vasket toalettet burde du bytte klut så du ikke sprer bakterier.

Vask dusjen jevnlig
Dusjen er ofte vanskelig å få ren. Kalt fester seg på veggen, og i kalken fester det seg fett fra huden din som skaper grobunn for bakterier. Du kan bruke mikrofiberklut også her, men det krever litt ekstra innsats. Et godt tips er å bruke en blanding av Zalo og eddik som skal gi bokstavelig talt strålende resultat i dusjen. Blandingsforholdet er 2 deler Zalo eller lignede såpe og 1 del eddik (7 % eddik/husholdningseddik). Dypp en mikrofiberklut i blandingen og gni i vei på både dusjdører og vegger. Husk også å vaske blandebatteriet jevnlig.

Unngå å krangle med kollektivet
Sett opp en vakeliste og ha hver sin uke å vaske fellesområder. Vær likevel oppmerksom på at alle burde bidra, hvis søppelbøtta er full burde du være litt grei å ta ut søppelet selv om det ikke er din uke.

Resten av tipsene får du av Hans Petter når han kommer til din studentbolig. Vaskekursene holdes fortløpende og er obligatorisk. De som ikke består kurset bes om å flytte ut av studentboligen snarest.

Nyheter

Se alle nyheter