Serveringssteder
Søk bolig
Min side

Våre plastfrie kaffebarer

I fjor kunne vi annonsere at den ene kaffebaren vår hadde blitt helt plastfri. I år kan vi stolt si at trenden fortsetter, og at dette nå gjelder begge våre kaffebarer på Tromsø campus.

Oppdatert: 27.10.2021

Victor med veggisbolle

Nå er både kaffebaren i teorifagbygget og kaffebaren Grut på MH-bygget plastfrie. Her brukes kun papp, glass og bioplast. Det siste er lett biologisk nedbrytbar, i motsetning til vanlig plast.

Kaffebaren Grut drives av Victor Rommen, og er både vegetar og plastfri. Han forklarer at det å være plastfri har vært en kreativ og positiv utfordring, som motiverer til bruk av andre materialer som vokset papir, hemptau, papp, glass og metal.

"Men en utfordring er at det er flere ting vi gjerne skulle ha solgt som kommer i plastemballasje, som sjokolade og mineralvann. Kunder lurer på hvorfor vi ikke har disse tingene, og det er grunnen. Vi skulle også ønske emballasjen var mer spennende. Det er mye brunt og beige. Dette er noe vi må jobbe med kreativt videre, og vi håper at produsentene begynner å tenke plastfritt også", sier Victor.

Selv om det er kun disse to kaffebarene som enn så lenge er plastfrie, prøver Samskipnaden stadig ut nye produkter og materialer for å få ned plastforbruket og forbruket av engangsservice, engangsemballasje og engangsbestikk, i våre andre kafeer.

Hjelp oss ved å bruke egen termoskopp når du kjøper kaffe, og velg porselensfat når du skal plukke fra salatbaren og spise på kafeen (vekten av porselensfatet blir trukket fra).

Nyheter

Se alle nyheter