Serveringssteder
Boligportal (gammel)Søk bolig (BETA)
Min side

Billig og miljøvennlig innflytting

Vårsemesteret har startet, og vi har fått mange nye studenter. Derfor kommer vi med noen tips for å flytte inn i din nye bolig på en billig og miljøvennlige måte.

Oppdatert: 15.05.2020

COLOURBOX18487839

Tromsø er det godt å ha varmt og vanntett tøy i god kvalitet, men dette kan være dyrt. I tillegg trenger du gjerne diverse møbler og kjøkkenutstyr. Brukt sparer både penger og miljøet.

Hva må jeg ta med/kjøpe inn til min nye studentbolig?

Du må ta med egen dyne og pute og kjøkkenutstyr. Hva som er av møbler i din bolig står opplyst på søkesiden. Noen boliger er fullt møblert, mens andre kun har hvitevarer. For å spare penger og miljøet, anbefaler vi å kjøpe brukt når du skal handle inn det du trenger til boligen.

I Tromsø har de de siste årene dukket opp flere bruktbutikker hvor du kan gjøre fine kupp. NLM Gjenbruk, Postludium, Edel antikk og vintage er noen av de butikkene du finner i sentrum. Remiks har også en egen gjenbruksbutikk på Nordøya som heter Miljøbutikken, der kan du finne alt mulig rart til en billig penge.

Det finnes også flere grupper på Facebook for å selge eller gi bort brukte ting. Sjekk ut grupper som Retro Tromsø, Loppemarked Tromsø eller Kjøpe/selge/bytte Tromsø.

At ting brukes av flere og dermed får lengre levetid, sparer både klima og penger. Møbler, sykler og interiørgjenstander er det mye av, men det finnes interessenter for det meste. Hvis du er student som kun skal bo i Tromsø under studietiden kan det være smart å kjøpe for eksempel sportsutstyr og interiør brukt.

Søppel og resirkulering – hvordan flytte miljøvennlig?

Det blir fort mye søppel av flytteprosessen - papp og plast spesielt. I Tromsø er det Remiks som håndterer avfall, og de har et godt system for resirkulering.

Nytt fra i år er at det nå går buss til Remiks. Remiks ligger nord på øya og kunne før være vanskelig å komme til uten bil, men nå skal det ikke lenger være et problem å levere noe større søppel som pappesker ol. Du kan låne avfallskort fra Samskipnadens service senter.

Nyheter

Se alle nyheter