Serveringssteder
BoligportalSøk bolig!
Min side

Nyland studentboliger klar for innflytting (igjen)!

Etter omfattende renovering og oppgradering er B-blokka nå oppdatert til 2021 versjon.

Oppdatert: 15.04.2021

Siden desember 2020 har det foregått omfattende renovering og oppgradering av våre studentboliger på Nyland i Alta. Stort sett hele B-blokka er blitt oppdatert til 2021 versjon.

Alle hybler har fått egne bad, slik at våre beboere slipper å dele. Alle yttervegger er etterisolert og vinduer er byttet ut. Både kjøkken og ganger er pusset opp i tillegg til at fasaden er byttet ut. Oppgraderingen som nå er gjort reduserer også energiforbruket i byggene, som igjen er bra for miljøet. Vinn vinn for alle

Først B, så A-blokka

Arbeidet er ikke ferdig enda. Nå står A-blokka for tur. Og arbeidet med dette er allerede startet opp. A-blokka skal bli ferdig til sommeren, slik at begge blokkene er innflyttingsklare i god tid til studiestart.

Ta vare på det vi har i stedet for å bygge nytt

«Mye av Samskipnadens bygningsmasse er gammelt, og det koster å sette det i moderne stand. Men det er mye bedre å ta vare på det vi har, enn å for eksempel rive og bygge nytt. Dette er også i tråd med den miljøsatsingen vi jobber med i Samskipnaden» sier Kuivalainen.

<figure>Nyland studentboliger<figcaption>Slik så det ut i vinter</figcaption></figure>

12 millioner øremerket Nyland studentboliger

Samskipnaden fikk i august 2020 tilskudd til oppgradering og renovering av eldre boligmasse fra Kunnskapsdepartementet (KD). Tilskuddet ble gitt for å gjøre studentboligene våre mer tilgjengelig og til å øke levetiden.

KD hadde et premiss for tilskuddet, og det var at vi iverksatte arbeidet raskt! Og fra desember 2020 til april 2021 er det gjort en formidabel jobb med å oppdatere boligtilbudet vårt på Nyland. Samskipnaden fikk til sammen 29 millioner i tilskudd, som utgjør en oppgradering av 200 studenthybler. 12 millioner var øremerket Nyland studentboliger, og endringen er enorm.

Tilskudd fordelt per prosjekt

200 hybler og kr 28,9 mill:

Åsgård studentboliger (Tromsø) (17 millioner)

Nyland studentboliger (Alta) (11,9 millioner)

Studere til høsten? Det lønner seg å søke studentbolig allerede nå!

Vi tildeler boliger etter første-til-mølla-prinsippet

Søk bolig her

Nyheter

Se alle nyheter