Serveringssteder
Boligportal (gammel)Søk bolig (BETA)
Min side

9 tips til en god studiestart

For mange er det sosiale det viktigste ved studielivet. Men hvordan blir man kjent med andre på campus? Mulighetene er mange - her kommer våre beste tips til en sosial studiestart:

Oppdatert: 27.10.2021

Samskipnaden studiestart2016 168

Si hei

Et så enkelt tips, men som likevel kan bli glemt. I starten av høstsemesteret er de fleste i samme båt som deg; de vil bli kjent med andre. Så hvorfor ikke si hei og slå av en prat med sidemannen, mens man venter på at alle skal komme til ro i auditoriet eller mens folk finner frem til rett faddergruppe?

Fadderuken

Som ny student er ordene fadderuke og faddergruppe noe av det første som møter deg, og det burde du være veldig glad for.

I fadderuken blir du og de du skal studere med fordelt på ulike grupper. Hver gruppe får også en eller flere faddere som skal sørge for at du blir kjent med dine medstudenter for de neste årene. Kanskje noen tenker at det å bli kjent med dine medstudenter ikke er så viktig, men tro om igjen. Det er disse personene du skal se nesten hver dag de neste årene, de du skal samarbeide med på oppgaver og lese med til eksamen.

Debutuka i Tromsø, Fadder i Alta, FadderNarvik og Oppstarten i Harstad jobber for at fadderuken skal bli best mulig. Det eneste du trenger å gjøre, er å melde deg på og møte opp til de ulike happeningene. Mer lavterskel blir det ikke.

Møt opp til undervisning og vært på campus

Er du en del av fadderuken, er det ikke noe å legge skjul på at det kan bli lange kvelder. Det er jo ikke nødvendigvis dumt, men heller litt uheldig dersom du har undervisning tidlig neste dag.

Selv om det kan være litt tungt på morgenen, anbefales det på det sterkeste møte opp til fysisk undervisning. Det er så mye lettere å bli kjent med de du studerer med, og kanskje finner du til og med din fremtidige kollokviegruppe.

Møter du opp til undervisning, vil du automatisk også være mer på campus og få med deg det som skjer.

Delta på aktiviteter på campus

Samskipnaden arrangerer ulike gratis aktiviteter og kurs for studenter. Hold deg oppdatert på hva som skjer på campus på samskipnaden.no/kalenderen

Samskipnaden kalender Foto Sigurd Salberg Pedersen 32

Studentforeninger, organisasjoner og linjeforeninger

Studentforeninger gir deg mulighet til å bli kjent med andre på tvers av studieretning.

Har du en sport som du brenner for, eller bare har lyst til å prøve ut noe nytt, er det en gyllen mulighet å gjøre det ved studiestart. Er du student i Tromsø, Alta eller Harstad, så har alle studentidrettslag her en rekke undergrupper du kan bli en del av. Kanskje møter du noen som har samme lidenskap for håndball som deg?

Skulle sport ikke være noe for deg, er det alltids en haug med andre foreninger du kan prøve ut. Vil du kun holde deg sammen med de som studerer innenfor samme studieretning, fordi du er for «kul» for de andre, kan linjeforeninger være en ide.

Uansett hva du velger, burde du være en del av noe, eller i det minste gi det en sjanse før en endelig avgjørelse tas.

Samskipnaden Stud Expo 2021 08047
Vil du vite mer om hvilke studentforeninger som finns i din studentby, ta en kikk her:

Studentliv

Finn din studentforening

Vil du vite hva som skjer i studentmiljøet i Tromsø? Eller kanskje du bare trenger litt hjelp med å finne din gjeng?

Tromsø

Studenthus/ Studentkro

Driv i Tromsø, City Scene i Alta, Tekniker’n i Narvik og Ludo Bar & Scene i Harstad er alle studenthus du kan dra innom med vennegjengen eller for å bli kjent med nye.

Studenthusene skal være en plass studenter kan samles for å spille brettspill, ta seg en matbit eller en pils. I løpet av studieåret arrangeres det også faste quiz- eller karaokekvelder. Er du riktig heldig kan du også få med deg konserter.

For å kunne arrangere ulike happenings, er studenthusene avhengig av frivillige. Så hvorfor ikke bli en del av teamet og få muligheten til å bli kjent med andre på denne måten?

20160211 Karpe Diem 25 Foto Daniel Skog

Bo sammen med andre studenter

Studentbudsjettet er ikke alltid det romsligste, derfor kan det å bo med en eller flere andre studenter være nyttig. I tillegg er det sosialt. Bor du i kollektiv, kan dere spise middag sammen eller ha film- eller spillekvelder.

Her er du både økonomisk og sosial – snakk om å slå to fluer i en smekk.

Hos Samskipnaden har du mulighet til å bo sammen med andre studenter. Les mer om våre studentboliger her.

Bolyst Samskipnaden Foto Ørjan Marakatt Bertelsen 657
Finn ut mer om hvordan du kan søke studentbolig.

Bolig

Hvordan søke studentbolig?

Finn utfyllende informasjon om hvordan søkeprosess og tildeling av hybel og leilighet her.

Finn en treningspartner

Er du en av de som liker å trene på treningssenter, men kanskje ikke liker å gjøre det alene?

Samskipnaden arrangerer jevnlige pop-up treninger og yoga. Dersom du liker å være i aktivitet ute, har du også muligheten til å melde deg på løpe- eller gåturer. Hvem vet, kanskje møter du din nye treningspartner her.

En annen mulighet er å registrere deg som “Treningspartner” hos Kraft Sportssenter for å få hjelp til å finne en medstudent med samme interesser og treningsvaner som deg selv.

Studentrådgivninga

I forbindelse med studiestart tilbyr også Samskipnadens studentrådgivning ulike workshops og kurs for ferske studenter ved UiT.

Ta en kikk for å se hva som tilbys på din campusSyns du det er vanskelig å finne deg til rette? Ta kontakt med studentrådgivningen. Tilbudet er gratis, og ventetiden kort. Du trenger ingen henvisning og vi har taushetsplikt. Ta kontakt tidlig, ikke vent til problemene blir større.

Helse

Trenger du noen å snakke med?

Du kan benytte deg av vårt rådgivingstilbud uansett om du befinner deg på campus eller om du studerer fra en annen by.

Tromsø,Alta,Harstad,Narvik,Hammerfest,Svalbard

Helse,

Studentliv

Har du sjekket kalenderen?

Vi har mange gratis aktiviteter på campus for våre studenter!

Tromsø,Alta,Harstad,Narvik

Nyheter

Se alle nyheter