Serveringssteder
BoligportalSøk bolig!
Min side

Studentenes egne eksamenstips

Vi har spurt studentene om hvordan de best studerer til eksamen, og her er listen over de fem mest populære tipsene.

Oppdatert: 22.11.2021

5. Gjør det koselig rundt deg!

Rydd god plass, lag deg en god kopp te eller varm sjokolade, ha deilig snacks i nærheten, putt på noe avslappende musikk, og pass på at du sitter godt. «Når du har det koselig og behagelig rundt deg, gleder man seg omtrent til å sette seg ned å jobbe», sier Emilie.

4. Gå deg en tur

Når en er stresset og har masse tanker i hodet, er det få ting som hjelper like mye som å bevege seg og få frisk luft. Victoria sier «Det å få frisk luft og komme seg ut i naturen er som en reset. Det gjør det mye enklere å samle tankene og stresse ned når man kommer tilbake og setter seg ned for å jobbe igjen».

3. Ta pauser og koble av

Jobber man for lenge av gangen, er det fort gjort å slite seg ut. Hyppige pauser og å passe på at man får noen timer for seg selv i løpet av dagen, er viktig for å holde energien og motivasjonen oppe. Ta deg gjerne skjermfri et par timer før du legger deg for å få god søvn, og ta deg tid til gode spisepauser hvor du tenker på noe annet enn eksamen.

2. Fortsett å være sosial

Det er best å lære sammen, og det gjør det gøyere også. Har man en kollokviegruppe eller gode studiekamerater, kan man quizze hverandre og hjelpe hverandre med temaer som er vanskelig. «Det å lese sammen mens vi spiser pizza og tar pratepauser, gjør det så mye lettere. Og så kan vi øve ved å forklare begreper til hverandre, som er hvordan jeg lærer best», sier Laura.

1. Kaffe!

Omtrent hver eneste student vi spurte, svarte at de drikker koffein på et eller annet hvis – enten det er kaffe, te eller energidrikker. Og de hadde ikke klart seg gjennom eksamen uten. Koffein hjelper på fokus og energi, og er derfor smart å drikke så lenge man ikke overdriver.

Psst! Vi har halv pris på svart kaffe i alle våre kantiner gjennom hele eksamensperioden!

Nyheter

Se alle nyheter