SøkMin side
Om Samskipnaden

Organisasjon

Norges arktiske studentsamskipnad er studentenes velferdsorganisasjon som daglig hjelper studentene med bolig, mat & drikke, trening, barnehage, helse og rådgiving. I tillegg eier og drifter vi studenthus i flere byer.

Hvem er vi?

Vår oppgave er å sørge for gode rammer i studietida for de 16000 studentene som er tilknyttet UiT - Norges arktiske universitet og UNIS Universitetsstudiene på Svalbard. Samskipnadens tjenester bidrar til mestring, trivsel og trygghet i studiehverdagen. Når du benytter deg av våre tjenester, kan du være trygg på at vi alltid gjør vårt beste for at du skal kunne fullføre studiene med minst mulig bekymringer. Vi har alltid studenten i fokus.

Samskipnaden har omkring 450 ansatte, og våre tilbud er tilknyttet campusene i Alta, Hammerfest, Harstad, Narvik, Svalbard og Tromsø.

Vår visjon er For studenten og våre verdier er engasjert, imøtekommende og nytenkende.

Samskipnaden boliger 2740

Vi jobber med

Studentboliger

Samskipnaden leier ut over 3000 boliger til studenter i Alta, Hammerfest, Harstad, Longyearbyen, Narvik og Tromsø. Vi har et variert tilbud for enslige, par, barnefamilier og studenter med funksjonsnedsettelser. Man kan velge mellom beliggenhet nær sentrum, campus eller nær natur og gode turmuligheter.

Du kan søke om bolig hos samskipnaden gjennom hele året, men det lønner seg å søke før jul for å få bolig til semesterstart i august. Internasjonale studenter, studenter under fylte 23 år, søkere med nedsatt funksjonsevne og studenter med barn prioriteres. Utover det gjelder først-til-mølla.

Last ned appen Bolig Samskipnaden for å samle alt du trenger som beboer hos oss på ett og samme sted, rett i lomma.

Mat og drikke

Samskipnaden driver 21 serveringssteder ved UiTs campuser i Alta, Harstad, Narvik og Tromsø. Våre kafeer, kaffebarer og puber har tilsammen over 2000 sitteplasser og tilbyr et stort utvalg av mat og drikke i trivelige omgivelser. Nyt en kaffe i en av våre kaffebarer, eller spis middag med kollokviegruppa i en av våre kafeer.

Alle våre kafeer har vegetariske alternativer og vi har fokus på miljøvennlige valg. Kjøper du Miljøkoppen får du redusert pris på kaffe, ved å bruke den igjen og igjen og igjen.

Samskipnaden Boot Camp 1074 1200px

Studentliv

Studentliv skal bidra til bedre student- og foreningsliv, samt oppdatere deg på det som skjer i studentmiljøet.

Studentliv hjelper studentforeninger med kurs og aktiviteter, men vi kan nå også bidra om du vil starte opp en helt ny en. Vi har fokus på trivsel, mestring og trygghet.

Studentbarnehager

Samskipnaden driver fem barnehager i Tromsø, en i Alta og en i Narvik. Våre dyktige ansatte gir rundt 430 barn et godt pedagogisk tilbud som er tilpasset studentenes behov hver dag. Dersom du har eksamen og barnet ditt blir sykt, hjelper vi deg med barnepass. Trenger du utvidet åpningstid i en periode, for eksempel i forbindelse med praksis, så hjelper vi deg med det også. Lørdagsåpent i mai gir deg en ekstra lesedag til eksamen. Barn med plass i en av våre studentbarnehager blir også prioritert på nytt sted dersom du ønsker å bytte campus i løpet av studietiden. Barnet kan fortsette i barnehagen selv når du er ferdig å studere.

Gimle studentbarnehage i Tromsø har en egen avdeling for barn med samisk bakgrunn. Her får barna utvikle sitt samiske språk og oppleve stolthet over kulturen sin.

Studentrådgiving

På studentrådgivinga tilbyr vi hjelp og støtte til å løse opp i personlige problemer for våre studenter. På alle våre campus har vi kompetente fagfolk som kan hjelpe deg med å takle stress, depresjon, angst, og annet som kan gjøre hverdagen vanskelig. Tilbudet er gratis for studenter ved UiT, henvisning er ikke nødvendig og vi har kort ventetid.

Har du spørsmål angående seksuell helse kan du besøke til lokale helsestasjon for studenter, hvor det tilbys veiledning og oppfølging. Du finner også selvtestingsstasjoner for testing av klamydia på alle campusene.

Samskipnaden studiestart2016 LÅ

Studentidretten

Samskipnaden har et studenttilpasset og allsidig treningstilbud som gir overskudd og energi til studiene. Våre treningssentre har styrke- og kondisjonsfasiliteter, gruppetimer, personlig trening og klatring - alt dette til studentvennlige priser.

I samarbeid med studentidrettslagene tilbys det i tillegg lagidrett, kampsport, vannsport, dans, styrkeløft, biljard, fjell- og topptur, langrenn og friluftsgrupper. Tilbudet varierer fra by til by.

Samskipnaden eier og driver treningssentrene Kraft sportssenter og Elverhøy studenttreningssenter i Tromsø, Kraft Narvik og Kraft Stadion i Narvik og Alta studenttreningssenter på campus Alta.

Studenthus

Våre studenthus er i stor grad drevet av studenter på frivillig basis. I løpet av et år arrangeres det opp mot 170 konserter, i tillegg til utallige arrangementer på en av våre seks scener - alt fra klubbkvelder, debatter, temakvelder og quiz.

Alta er det Studenhuset City Scene som er studentenes storstue. Her arrangeres konserter og er et naturlig utested i Alta. Eget spiseri i tilknytning til studenthuset tilbyr en spennende meny i flotte lokaler sentralt i Alta sentrum. Studentene har også laget sin egen øl-festival som er veldig populær.

Studentsamfunnet Driv i Tromsø er Nord-Norges største konsertarrangør og blir drives på frivillig basis av studentene i Tromsø. Til enhver tid er det rundt 100 aktive frivillige som jobber på Driv i nye, flotte lokaler i Tromsø sentrum. Driv er både et studenthus og et studentsamfunn, og et stort antall studentorganisasjoner og -grupper er tilknyttet fellesskapet på huset.

I Harstad driver Samskipnaden Ludo Bar & Scene, et konsertlokale og utested som ligger vegg i vegg med universitetet, i sentrum av Harstad. Ludo driftes av studenter ved Norges arktiske universitet, campus Harstad, på frivillig basis.

Tekniker'n er studentenes egen studentkro ved UiT campus Narvik. Kroa ligger i underetasjen på campus og har åpent to ganger i uka, onsdager og fredager. Tekniker'n drives av frivillige studenter.


Oppdatert 01.12.2022

Til toppen

Aktuelt fra Samskipnaden

Se alt fra aktuelt