Serveringssteder
Boligportal (gammel)Søk bolig (BETA)
Min side

Tips til alkoholfokusfrie aktiviteter

3 av 5 studenter ved UiT ønsker flere alkoholfrie arrangement. Derfor har AnsvarsFull samlet noen tips til ulike aktiviteter som enten kan gjennomføres alkoholfritt eller alkoholfokusfritt (der en kan drikke, men det er ikke alkoholen som har fokuset).

Oppdatert: 15.01.2021

Bli kjent!

Navnelek

Alle står i en ring og en person sier navnet sitt. Personen ved siden av må gjenta dette navnet, og si sitt eget navn. Deretter må tredjemann gjenta disse to navnene, pluss sitt eget navn. Slik fortsetter det.

Versjoner av navneleken:

  1. Den første personen sier navnet sitt, og en ting som begynner på samme bokstav, f.eks «Siri Slede». Nestemann må gjenta navnet og tingen, pluss si sitt eget navn og et annet ord på samme bokstav. Slik fortsetter det til alle har gjentatt rekken med navn og ting.
  2. En starter med å si navnet sitt og mime en aktivitet man liker, f.eks. å stå på ski. De andre må gjette hva personen liker å gjøre.

Speed friending

En versjon av «speed dating». Deltakerne stiller seg i to rekker: altså alle setter seg ovenfor hverandre. En tar tiden. Alle får to minutter på tomannshånd til å «speedfriende». Når klokken ringer, flytter én rad seg til høyre.

Lag gjerne noen spørsmål, legg dem på bordene. Så kan en stille disse om samtalen stopper opp. Forslag til spørsmål finner du her:

Speed friending

Menneskelig bingo/ Jeg har aldri

Antall: ca. 25 personer.

Forberedelser: Print ut et bingoark til hver person. Finn en penn til hver.
Last ned forslag til bingoark her:

Menneskelig bingo

Jeg har aldri

Eller lag din egen her: https://myfreebingocards.com/

Regler:

  1. Alle går rundt.
  2. En person kan bare signere på en ting personen har gjort på bingoarket.
  3. Vinner: Når en har 5 vannrett, loddrett eller diagonale signaturer.

Hemmelig venn

Du kjenner sikkert konseptet fra du var liten. Men det er utrolig koselig å ha en som en gir litt ekstra oppmerksomhet til. Kan både brukes i faddergruppa og i studentforeninga.

Sant eller usant

Få alle til å fortelle en sann/usann ting om seg selv. Resten skal gjette om det er sant eller ikke. Funker også uten at det er en drikkelek. Gøy måte å bli kjent med hverandre på, uten at en må avsløre ting om seg selv som en ikke vil. Hvis en vil gjøre det til en konkurranse så kan taperen (den som har gjettet færrest rette) spise en teskje kanel eller lignende.

Lunsj/middag

Å spise lunsj sammen på campus er en fin måte å bli bedre kjent. Bestill pizza så dere kan spise sammen på vorset. Før Lysløypa er det en god avtale med Peppes Pizza - Tromsø som ligger på Stortorget, hvor dere kan ringe og bestille bord, og få spist og drukket (les: ikke-alkoholholdig drikke) slik at dere ikke blir dehydrert.

Aktiviteter på fest

Beste byttehandel

Flere lag på 5-6 personer får utdelt en binders hver. Målet til lagene er å snakke med folk og bytte til seg større og bedre ting (de kan ringe på dører snakke med folk på gata osv.). Etter en bestemt tid (ca. 1- 1,5 time) møtes lagene for å kåre en vinner.

Amazing race

Et annerledes rebusløp.

Mimelek

Mimeleker kan være passe utenfor komfortsonen. Gjør klar lapper på forhånd eller gå inn på www.gisleberg.com/mime/ eller last ned en app. Du finner appene ved å søke på Charades/heads up. (De fleste versjonene er gratis der du kan betale for ekstra pakker.)

Beerpong

Ha vann i glassene, slik at alle drikker fra egen drikke (alkoholfri eller ikke).

Blindefotball

Halvparten av hvert fotballag får bind for øynene. Resten av laget står på sidelinja og forsøker å hjelpe spillerne til å score mål.

Vinn på minuttet

Hørt om «Vinn på minuttet»? Om å gjøre og løse enkle oppgaver ved hjelp helt vanlige ting du finner i de fleste hjem – i løpet av ett minutt.