Aktiviteter på fest

 

Det er ikke alltid vi tenker over at drikkeleker kan være ekskluderende. Vi har ulik toleranse for hvor mye vi tåler, og alle ønsker ikke å drikke like mye eller drikke alkohol. Det å tenke over om en faktisk må ha drikkeleker for å bli kjent kan være lurt. Under finner du tips til leker som ikke må være drikkeleker. 

 

På vei til festen:

Beste byttehandel

Flere lag på 5-6 personer får utdelt en binders hver. Målet til lagene er å snakke med folk og bytte til seg større og bedre ting (de kan ringe på dører snakke med folk på gata osv.). Etter en bestemt tid (ca. 1- 1,5 time) møtes lagene for å kåre en vinner.

 

Amazing race

Et annerledes rebusløp. Mer info her.

 

Bli kjent:

 

Sant eller usant

Få alle til å fortelle en sann/usann ting om seg selv. Resten skal gjette om det er sant eller ikke. Funker også uten at det er en drikkelek. Gøy måte å bli kjent med hverandre på, uten at en må avsløre ting om seg selv som en ikke vil. Hvis en vil gjøre det til en konkurranse så kan taperen (den som har gjettet færrest rette) spise en teskje kanel eller lignende. 

 

Speed friending

En versjon av «speed dating». Deltakerne stiller seg i to rekker: altså alle setter seg ovenfor hverandre. En tar tiden. Alle får to minutter på tomannshånd til å «speedfriende». Når klokken ringer, flytter én rad seg til høyre.

Lag gjerne noen spørsmål, legg dem på bordene. Så kan en stille disse om samtalen stopper opp. Forslag til spørsmål finner du her:

Speed friending

 

Navnelek

Alle står i en ring og en person sier navnet sitt. Personen ved siden av må gjenta dette navnet, og si sitt eget navn. Deretter må tredjemann gjenta disse to navnene, pluss sitt eget navn. Slik fortsetter det.

Versjoner av navneleken: 

  1. Den første personen sier navnet sitt, og en ting som begynner på samme bokstav, f.eks «Siri Slede». Nestemann må gjenta navnet og tingen, pluss si sitt eget navn og et annet ord på samme bokstav. Slik fortsetter det til alle har gjentatt rekken med navn og ting.
  2. En starter med å si navnet sitt og mime en aktivitet man liker, f.eks. å stå på ski. De andre må gjette hva personen liker å gjøre.

 

Gøy:

Mimelek

Mimeleker kan være passe utenfor komfortsonen. Gjør klar lapper på forhånd eller gå inn på www.gisleberg.com/mime/ eller last ned en app. Du finner appene ved å søke på Charades/heads up. (De fleste versjonene er gratis der du kan betale for ekstra pakker.)

 

Vinn på minuttet

Hørt om «Vinn på minuttet»? Om å gjøre og løse enkle oppgaver ved hjelp helt vanlige ting du finner i de fleste hjem – i løpet av ett minutt. 

Tips til oppgaver her.

 

Beerpong

Ha vann i glassene, slik at alle drikker fra egen drikke (alkoholfri eller ikke).

 

Blindefotball

Halvparten av hvert fotballag får bind for øynene. Resten av laget står på sidelinja og forsøker å hjelpe spillerne til å score mål.