Tak over hodet

På grunn av koronapandemien kan vi dessverre ikke tilby midlertidig overnatting høsten 2020. 

Fikk du ikke studentbolig? Ikke stress - vi sørger for tak over hodet mens du leter videre.

OBS: Du må hente nøkkel til Tak over hodet på vårt servicesenter på campus FØR du drar bort til midlertidig overnatting i Åsgårdvegen.

Vi åpner Tak over hodet 6.august. For å kvalifisere må du være student, du må ha en aktiv søknad om studentbolig og det forutsettes at du arbeider aktivt for å finne en annen bolig. 

Har du behov for midlertidig overnatting? Legg til kortidsleie i søknaden din 

Den midlertidige overnattingen vil foregå på sovesal i Åsgårdvegen 9. Det er flere rom tilgjengelig, slik at vi kan arrangere separate sovesaler for kvinner og menn ved behov. Du vil få utdelt madrass, men må selv ha med sengetøy, inkludert dyne og pute. Det er toaletter på stedet, samt en enkel kjøkkenkrok med kjøleskap, vannkoker og mikrobølgeovn. Vaskemaskin og tørketrommel er også tilgjengelig. Det er ikke mulighet for å låse inn bagasje i bygget. Dusj og låsbare skap er tilgjengelig på UiT. Beboere er selv ansvarlig for sikker oppbevaring av verdisaker.

Åpningstider
Servicesenterets ordinære åpningstid er mandag – fredag kl. 08.00-15.00, men i denne perioden (uke 32 og 33) er åpningstiden utvidet til kl. 18.00. Servicesenteret finner du i Teorifagbygget hus 2, over MIX-kiosken. Her henter du ut nøkkel før innflytting.

Hvor er overnattingen?
Tak over hodet får du i Åsgårdvegen 9 (i det toetasjes huset i tilknytning til studentblokka, til høyre i bildet over). Sovesalene vil være merket. Det er gode bussforbindelser til/fra sentrum og UiT/UNN.

Pris
Prisen for overnatting er 125 kr per natt. Prisen gjelder per døgn inntil nøkkel leveres tilbake. I tillegg kommer et nøkkeldepositum på kr 500,-, som refunderes når nøkkelen leveres tilbake etter utflytting. Beløpet inkluderer madrass, enkle kjøkkenfasiliteter, generelt vakthold, rengjøring og Internett.

Sengetøy o.l.
Det vil bli lagt ut madrasser til beboerne, men dyne og pute, samt eget sengetøy/sovepose må medbringes.

Mat
Det er ikke mulighet for tilberedelse av varm mat bortsett fra i mikrobølgeovn. Kjøleskap og vannkoker vil være tilgjengelig for beboerne.
Samskipnaden selger klippekort på 10 middager. Kortet koster 690 kr og kan brukes i Teorifagskafeen og MH-kafeen. Det er også på disse plassene du kan kjøpe kortet.

Dusj og toalett 
Dessverre er ikke lokalene tilrettelagt for dusj og garderobe. Kraft sportssenter tilbyr også gratis trening samt mulighet for å dusje for alle som bor på midlertidig overnatting, så lenge du bor der. Du kan også dusje på UiT, mange HC-toaletter har dusj. Vi oppfordrer beboerne på Tak over hodet til å ikke snike seg inn i høyblokka for å låne dusjene. Beboerne setter sjelden pris på dette og vi ber om at dette respekteres.
Det er toaletter i bygget. Samskipnaden dekker toalettpapir og håndsåpe. 

Generelt
Behovet for midlertidig overnatting er varierende. I fjor var det totalt 160 personer som hadde behov for en slik løsning, med varierende lengde på sitt opphold fra et par dager og opp til tre uker. I starten av september hadde alle fått seg et annet bosted. Ved å komme til Tromsø har du muligheten til å gå på visninger og treffe potensielle utleiere. Mange møter andre i samme situasjon og bestemmer seg for å bo sammen. Vi har derfor følgende anbefaling, selv om du ikke har fått et sted å bo: Kom uansett – det ordner seg!

Har du ennå ikke søkt studentbolig? Du søker studentbolig hos Samskipnaden på studentbolig.samskipnaden.no.

I tillegg kan du følge med på finn.no, hybel.no, studentheim.no, samt uit.no/tavla. 
Det er mange facebook-grupper for utleie, bare søk på utleie Tromsø så får du opp forslag. 

Under kan du se saken som TV2 lagde om studenter som benyttet seg av tak over hodet forleden år.

http://www.tv2.no/nyheter/8550874/