Miljøvalg

Kafeene i samskipnaden er opptatt av miljøet og ønsker å ta så mange miljøvennlige valg som mulig. Vi har fokus på flergangsbruk og ønsker at studentene i størst mulig grad velger bort engangsutstyr. Velg porselensfat og metallbestikk i salatbaren når du skal spise i kafeen. Velg glass eller porselenskopper og ikke engangskopper så langt som mulig.

Matsvinn
Kjøper du vår miljøkopp, eller tar med egen termokopp får du også avslag på prisen på svart kaffe i våre kafeer (med unntak av kaffebarene). Siden vi innførte dette tiltaket har forbruket av engangskopper gått ned med hele 40 %. 

Samskipnadens prøver også å være miljøvennlig i valg av råvarer. Mange av våre råvarer er kortreiste, og vi har inngått et samarbeid med Verdimat for å være med på å redusere matsvinn. VI sørger for at det skal være vegetariske/veganske muligheter hver dag i våre store kafeer, og jobber videre med å utvikle vegetartilbudet.

Plastavfall
Det har vært en økende fokus på den enorme mengden plastavall som havner i havet den siste tiden. I tillegg er plast et produkt som baser seg på olje - et ikke-fornybart materiale. Derfor ønsker også Samskipnaden å få ned plastforbruket. Kaffebaren ved Teorifagskafeen er vår første helt plastfrie kafé! Her har vi byttet ut plasten med papp, glass og nedbrytbar bioplast. Samtidig fortsetter vi jobben med å finne alternativer til plast i alle våre kafeer. 

Vi er ikke i mål, men vi er på vei.