8 tips til en god barnehagestart

Barnehagestart er en stor og viktig endring i ditt og barnets liv. Hvordan kan du gjøre denne overgangen trygg og god?

Barnehagestart kan være utfordrende og det å levere i barnehage for første gang er ingen spøk, særlig ikke for foreldre. Bekymret tenker man på alle farer barnet vil møte, og ikke minst om barnet vil trives? Få venner, sove nok, få i seg mat, bli passet ordentlig på? Ofte spør vi oss; Er hun egentlig for liten?  Er han klar? Vil de forstå signalene barnet mitt sender? Og vil han føle seg trygg?
 

Tips til en god oppstart i studentbarnehagene

For å gjøre oppstarten så god som mulig har våre pedagogiske ledere laget en liste med tips til hva foreldre kan gjøre for å sikre en god barnehagestart for sitt barn.

1. Sett deg godt inn i informasjon fra barnehagen.

2. Besøk barnehagen før oppstart! Delta i bli kjent gruppe dersom barnehagen arrangerer dette. Her kan du bli kjent med personalet, barnehagen og foreldre i samme situasjon. Still spørsmål – ingen spørsmål er dumme!

​​​​​​​3. I tilvenningsperioden har barnehagen en egen kontaktperson til hvert barn. Kontaktpersonen har som oppgave å gjøre dere kjent og trygg i barnehagen og overtar gradvis ansvaret for mat, stell osv. Si ifra dersom du synes det går for fort eller dersom du trenger mer støtte underveis! Sørg for åpen dialog med barnehagen – du kjenner barnet ditt best og barnehagen har erfaring med tilvenning.

​​​​​​​4. Dersom du inviteres til foreldremøte før oppstart, møt opp!

​​​​​​​5. De første dagene i oppstartperioden oppleves forskjellig fra familie til familie. Noen barn er klare fra første dag, mens andre trenger mer tid. I denne perioden er det veldig bra dersom barnet kan ha kortere dager, den første dagen gjerne på rundt 2 timer og så øke gradvis etter hvert.

​​​​​​​6. Dersom du opplever overgangen til barnehage som utfordrende, jobb med egne følelser. Sett ord på det du engster deg for overfor personalet og vær positiv overfor barnet. Barn blir gjerne fortere trygge dersom foreldrene er positive til det nye.

7. Vær forberedt på at barnet ditt kan gråte når du går fra barnehagen. Vit at barnehagen har lav terskel for å ringe dere dersom vi opplever at barnet ikke er trygg nok til at du forlater. Vi ringer også gjerne for å fortelle om det dersom alt går fint. Er du engstelig, ring barnehagen!

​​​​​​​8. Vi i barnehagen strekker oss så langt vi kan for å møte dere på ønsker og behov, men samtidig er det viktig at vi alle fokuserer på barnehage som et fellesskap der relasjoner med andre små og store mennesker er av stor betydning.

Siste nytt

Teorifagskantina og Grut

Gradvis gjenåpning av våre kantiner

Er du sulten eller kaffetørst? Fra mandag 18.mai gjenåpner vi Grut og Teorifagskantina med et redusert tilbud til studenter på campus

Easter

Easter in Norway – general information and celebrating while distancing

Easter is serious business for Norwegians. Most shops are closed, and under normal circumstances, everyone would go away for the Easter holiday, preferably to a cabin in the mountains to ski, eat kvikklunsj and drink Solo. This year will be a bit different, but you can still try some Norwegian Easter traditions.

Arktisk snøhybel

Grønnere og billigere studentboliger

Samskipnaden tar det arktiske studentlivet lenger og tilbyr nå eksklusive snøhybler til studenter som ønsker å bo billigere og nærmere naturen. Vi garanterer en annerledes boligopplevelse for de aller cooleste studenter.