Samskipnaden vs. matsvinn

I Norge kaster vi rundt 355.000 tonn spiselig mat årlig. Av dette kommer rundt 77.000 tonn fra matindustrien. Vi vil være med i kampen mot matsvinn, og derfor har vi nå inngått et samarbeid med Verdimat.

Verdimat er en organisasjon som distribuerer overskuddsmat fra produsenter og grossister til konsumenter. Det kan være varer som er feilmerket, varer som har ødelagt emballasje eller at butikken har feilberegnet etterspørselen ved bestilling. For eksempel kan dette være en kasse tomater som har fått en bulk og derfor ikke kan selges i butikk, men som likevel er helt spiselig eller tørrvarer med feil på embalasjen.  

Omtrent 218.000 tonn av det totale matsvinnet i Norge kommer fra husholdninger. Selv om maten er gått ut på dato betyr ikke det alltid at du ikke ikke kan spise den. Hvis du også vil redusere ditt matsvinn er det lurt å begynne med sansene, SE - LUKT - SMAK. Hvis maten ser fin ut, lukter bra og ikke smaker vondt burde det går fint å spise den. 

Samskipnaden fokuserer sterkt på miljø og finner stadig bedre og mer miljøvennlige løsninger til våre kaféer. Vi oppfordrer særlig alle til å velge porselen eller glass framfor engangsutstyr når du har mulighet til det, med vår egen miljøkopp eller din egen termokopp får du rimeligere kaffe samtidig som du er snill med miljøet.

Har du gode forslag eller tips til hvordan samskipnaden kan bidra til et bedre mijlø? Hva kan vi for eksempel gjøre for å tilrettelegge for redusering av matsvinn eller resirkulering i våre boliger?  

Vi vil høre fra deg! Send oss en mail på kommunikasjon@samskipnaden.no med “Miljøtips” I emnefeltet.
 

Siste nytt

Hva gjorde det best? Resultatene av studentundersøkelsen

Annen hvert år siden 2003 har vi gjennomført en stor brukerundersøkelse hvor vi har spurt studentene om hva de mener om alle Samskipnadens tjenester. Denne undersøkelsen gir oss en kundetilfredshetsindeks, som viser hva studentene synes om oss. Høy score betyr at vi har tjenester som er relevante og attraktive, og at vi leverer på det som er viktig for studentene.

Studentlivlosene

Ingrid, Andreas og Marthe er opptatt av at du som student finner deg godt til rette i studentlivet, og jobber for at du vet hva Tromsø kan tilby deg som student.

Innflytting

Cheap and eco-friendly moving-in / Billig og miljøvennlig innflytting

Welcome all new students for our spring semester. If you have just moved to Tromsø, we have some tips and tricks to help you settle in, in a cheap and environmentally friendly way.

Vårsemesteret har startet, og vi har fått mange nye studenter. Derfor kommer vi med noen tips for å flytte inn i din nye bolig på en billig og miljøvennlige måte.